Košarkaši iz NBA lige neće moći igrati na Olimpijadi

nba
Najjače košarkaško takmičenje trajat će u najboljem slučaju do jula

 

Komesar NBA lige Adam Silver govorio je u utorak o narednoj sezoni koja bi, kako je najavio, trebala početi u januaru 2021. godine.

Aktuelna sezona u Orlandu se bliži kraju, u toku su finala konferencija i u oktobru ćemo dobiti novog prvaka. Timovi će potom imati manje vremena nego ikada ranije da se spreme za novu sezonu koja će se izgleda igrati samo u 2021. godini. 

- Kako vrijeme odmiče, sve više vjerujem da će nam biti bolje da krenemo u januaru. Cilj za slijedeću sezonu je da igramo standardnu sezonu od 82 utakmice, plej-of, u arenama svih timova i pred navijačima, rekao je Silver za "CNN". 

Tokom septembra je inače rečeno da bi NBA liga mogla početi najranije za Božić. Silver je u međuvremenu potvrdio i da franšize ne žele da se igra u Orlandu i da žele navijače u arenama.

Ono što je problem ako liga počne u januaru je da bi sezona trajala sve do jula i to u najboljem slučaju. U toj situaciji vjerovatno bi mali broj NBA zvijezda mogao da ide na Olimpijske igre koje treba da počnu 23. jula u Tokiju.