Koševo se oprostilo od Krste Velkoskog, navijači Sarajeva napravili odličnu atmosferu

fk sarajevo

Proslavljeni nogometaš Sarajeva Krste Velkoski od danas više nije član kluba u kojem je dugo imao i status kapitena, a Koševo se od povremenog reprezentativca Sjeverne Makedonije oprostilo u večerašnjem duelu protiv Iskre iz Danilovgrada.

Velkoski je ostavio vrlo dubok trag na Koševu. U dresu FK Sarajevo odigrao je 235 utakmica te je postigao 64 gola uz 44 asistencije. Klub je vodio do brojnih trofeja, a godinama je bio i kapiten.

No, večeras se oprostio od stadiona Asim Ferhatović Hase i navijača Sarajeva. Iz Bordo kluba priredili su mu oproštaj na prijateljskoj utakmici protiv crnogorske Iskre.

Velkoski je od Sarajeva dobio specijalni dres na kojem su ispisani njegovi statistički podaci tokom godina na Koševu, uz podatak i da je osvojio šest trofeja sa Sarajevom.

Dok su mu uručivali priznanje, stadion mu je gromoglasnim aplauzom odao priznanje za sve ono što je postigao u dresu FK Sarajevo. Na licu Makedonca vidjelo se da mu teško pada što više neće biti član Sarajeva.

Inače, Sarajevo igra protiv Iskre prvi pripremni meč za novu sezonu. Upravo je to debi novog trenera Feđe Dudića na klupi Bordo tima, a navijači Sarajeva su se očigledno zaželjeli nogometa pa su napravili sjajnu atmosferu na Koševu. Na istočnoj tribini je oko 4.000 navijača Sarajeva.