Kovač brutalno kaznio igrače Bayerna nakon kiksa protiv Nurnberga

Bayern je u nedjelju odigrao samo 1:1 na gostovanju kod Nurnberga.

Bavarci su propustili priliku da povećaju prednost ispred Borussije Dortmund na četiri boda. Milioneri su dan prije neočekivano poraženi na svom terenu sa 4:2 od Schalkea i očekivalo se da će Bayern iskoristiti ovaj kiks Dortmunda.

Ipak, Bayern je odigrao jako loše protiv Nurnberga koji je mogao u 91. minuti stići i do pobjede, ali je Leibold promašio penal.

Bayern je na kraju mogao doći i do pobjede kada je Coman izašao sam ispred golmana Nurnberga, ali je propustio veliku priliku i ostalo je 1:1.

Trener Bayerna je bio jako ljut nakon utakmice na svoje igrače.

"Ovo je stvarno iritantno jer nismo iskoristili priliku nakon poraza Dortmunda. Sada su još tri utakmice pred nama i moramo osvojiti sedam bodova. Dvije pobjede i remi će nam biti dovoljno", rekao je Niko Kovač nakon utakmice.

"Nurnberg je pokazao veliku želju tokom svih 90 minuta i jako su se dobro branili. Atmosfera je bila odlična. Znali smo da će ova utakmica biti teška."

"Nismo dobro igrali danas i imali smo sreće što smo osvojili bod s obzirom na to da su oni promašili penal u završnici", dodao je trener Bayerna.

Dan nakon remija protiv Nurnberga Kovač je odlučio da žestoko kazni svoje igrače zbog velikog kiksa, a njemački Bild je otkrio šta se dešavalo na treningu Bayerna.

"Trčali su sprinteve cijelom dužinom terena s jako kratkim pauzama. Trčali su punim gasom preko 15 metara tri puta naprijed-nazad. Ekipa ovaj trening nije prihvatila baš s velikim oduševljenjem", opisao je Bild.