Krajina s 2:0 bolja u Cazinu od drugoplasiranog Vlašića

Fudbalski klub Krajina Cazin na domaćem je terenu bio bolji od drugoplasirane kipe NK Vlašić Turbe s rezultatom 2:0.

Bio je ovo izjednačen susret gdje je kvalitetna ekipa iz Turbeta pokazala na sisu slučajno u Cazin stigli kao drugoplasirani na tabeli Druge lige F BiH grupa zapad. 

Sastav Muhameda Berberovića od prve minute je imao terensku inicijativu. Potvrda bolje igre za domaću ekipu stigla je u 33. minutu susreta kada se u 16. metara najbolje snašao Meldin Durić te postigao vodeći pogodak za Krajinu. S rezultatom 1:0 se završilo prvo poluvrijeme, a u nastavku gledamo sličan scenario.

Blaga prednost i konkretniji napadi domaće Krajine nagrađeni su u 65. minuti kada se ispred gostujućeg golmana Palalića dešava gužva. Ermin Mizić nakon prekida šalje loptu u 16. metara , ali ona ponovo dolazi do njega koji postiže eurogol iz voleja te donosi Krajini prednost od 2:0.

Do kraja nervozni gosti stvaraju nekoliko situacija gdje dolazi do manjih prekida i rasprave sa sudcem, što je kulminiralo crvenim kartonom za gostujućeg igrača Otuzbir Benjamina.

Susret se na kraju završava sa rezultatom 2:0, što je treća uzastopna pobjeda za Krajinu koja popravlja svoju poziciju na prvenstvenoj tabeli, te se trenutno nalaze na 6. poziciji, bodom zaostatka za petoplasiranim Kiseljakom.

Naredni susret je ponovo na domaćem terenu u subotu 18. maja protiv FK Vitez iz Viteza.