Krajiški derbi završio podjelom bodova u Velikoj Kladuši

Krajišnik

Nogometaši velikokladuškog „Krajišnika“ sezonu 2021./2022. u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“ otvorili su danas (subota, 14.august) „krajiškim derbijem“ na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši protiv cazinske „Krajine“, a meč je okončan podjelom bodova. Nakon 90 minuta igre rezulat je glasio 1:1. Utakmica je odigrana pred nešto više od 100 gledatelja pa vrlo sparnom vremenu uz temperaturu od 35°C. U ovakvim uslovima bilo je zaista teško prikazati dobru igru igračima obje ekipe tako da se borba većinom i vodila na sredini terena i za posjed lopte bez nekih konkretnih prilika na obje strane tokom cijelog susreta.

Prvi su u vodstvo došli gosti iz Cazina koji su iskoristili propust u obrani i poveli sa 0:1 golom Benjamina Čatakovića u 19.minuti susreta. Do izjednačenja je Krajišnik stigao u 40.minuti susreta preko Edisa Nuhanovića. Ovim rezultatom okončano je prvih 45 minuta, a kasnije će se ispostaviti da je to i konačan rezultat ovog susreta.

Zasigurno Krajišnik može žaliti za par propuštenih prilika ali uzimajući u obzir činjenicu da su u prvih 11 bila četiri debitanta sa ispod 18 godina (Hušidić Emel, Bašić Tarik, Balčinović Adijan i Rekić Fatmir) i ovaj remi protiv jakog protivnika je dobar rezultat za početak prvenstva.

Inače, od ove sezone ponovo se igra jedinstvena Druga liga FBiH – grupa „Zapad“ sačinjena od sedam klubova iz USK-a i devet klubova iz SBK-a. U narednom kolu idućeg vikenda Krajišnik gostuje kod FK Rudar Han Bila, a idući domaći susret igra u Velikoj Kladuši 28.augusta protiv NK Rudar Kamengrad.