Krajišnik Malik Šišić briljira- u tri utakmice tri gola

a
Malik Šišić, Krajišnik još uvijek igra za ASKÖ Treffling.

Trebao je Malik da pređe u Sv Gallneukirchen gdje je i počeo ali je to odgođeno za zimu. Zbog čega ne znamo ni mi, a ni Malik. Prije dva mjeseca Malik je ozlijedio mišić zadnje lože i trpio je svaki dan jake bolove, ali nije rekao nikom ništa nego je igrao i dalje. Međutim, nije daleko dogurao jer je proveo bukvalno 10 minuta na terenu i pao i nije više mogao ustati.

Nakon toga je pauzirao 1,5 mjesec da bi se to sve oporavilo i sad se vratio prije 3 sedmice. U tom vremenu trenirao je, kako smo saznali, lijevom nogom samo kod kuće neke osnovne vježbe jer bez treninga nije mogao. Nakon te povrede se vratio i poslije 3 utakmice odigrane upisao je 3 gola. I sad za vikend je bio „man of the match“ jer je zabio gol u zadnjim minutama i donio svom timu bod. Trenutna statistika je: u 3 utakmice 3 gola. U Sv Gallneukirchen se nešto „kuha“.

Kako saznajemo, Malik žali samo što je uspio samo 3 utakmice odigrati jer da je sve odigrao vjerujemo da bi upisao još golova i jurio prvo mjesto strijelaca na tabeli. Ali, na žalost je povreda nešto što dođe kad se najmanje nadate. Još jedna utakmica je do kraja i tu Malik želi dati sve od sebe da i tu pogodak upiše i ide na pauzu, polusezonsku, a da li će u tom periodu preći u Sv Gallneukirchen ili čak nešto veće saznaćemo ubrzo.