Kraljevi ponižavaju Luku Modrića, Hrvat otpisan i već se zna ko će uzet broj 10 u Realu!

.
Nije to zaslužio nakon svega što je dao za taj klub

 

Luka Modrić sinoć u derbiju Real Madrida i Atletico Madrida dobio je šansu tek u finišu utakmice, a takav potez Carla Ancelottija nije pomogao što se tiče špekulacija da Hrvat odlazi na kraju sezone. Navodno, u Realu su već odlučili ko će od iduće sezone nositi broj deset u kraljevskom klubu.

Kraljevski klub pred svojim navijačima u madridskom derbiju osvojio je samo jedan bod jer je Atletico u posljednjim minutama utakmice uspio da poravna na 1:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Modrić je ponovo ostao na klupi za rezervne igrače i Ancelotti je nastavio da iskusnom hrvatskom reprezentativcu daje minutažu "na kapaljku" što se njemu sigurno ne sviđa.

Iskusni veznjak u igru je ušao tek u 76. minuti umjesto Rodryga dok je Real vodio sa 1:0, te je Ancelotti pokušavao da zatvori utakmicu. Međutim, Atletico je u 93. minuti zabio gol za 1:1 čime su svi planovi italijanskog stručnjaka pali u vodu.

S obzirom da je na terenu proveo tek 20-tak minuta uključujući i sudijsku nadoknadu i jutros su španski mediji ponovo krenuli sa špekulacijama da Modrić na ljeto definitivno napušta Real Madrid.

Modrić ima ugovor do kraja sezone i želju da isti produži kako bi u Madridu završio karijeru, no kako stvari stoje to se neće desiti.

Madridski AS objavio je jutros da je Real Madrid već prekrižio Hrvata kojem novi ugovor neće biti ponuđen, te će Modrić na ljeto biti slobodan igrač i bez obeštećenja će moći da potraži novi klub.

AS navodi da je najbolji dokaz da Modrić neće ostati navodno činjenica da se već zna ko će od iduće sezone nositi broj deset u Realu koji već godinama pripada hrvatskom veznjaku.

Broj deset na dresu Real Madrida od iduće sezone će prema pisanju medija u Španiji nositi Kylian Mbappe koji bi trebao nastaviti karijeru u kraljevskom klubu.

 

Mbappeu ističe ugovor u PSG-u i već se uveliko piše o tome da je on donio odluku da na ljeto potpiše za Real Madrid. Francuski napadač bi trebao dobiti broj deset jer broj sedam pripada Viniciusu Junioru.

Broj deset je trenutno Modrićev, ali s obzirom da Hrvat vjerovatno odlazi isti je ponuđen Mbappeu koji je dao pristanak. Inače, Mbappe broj deset nosi u reprezentaciji Francuske i nakon sedmice taj broj mu je najdraži.

Modrić je u Real Madrid stigao na ljeto 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura i tada je zadužio dres s brojem 19 jer je broj deset bio zauzet.

No, tri godine kasnije kada je Mesut Ozil napustio kraljevski klub broj deset bio je slobodan i pripao je na kraju Modriću koji je opravdao "težinu" ovog broja i pokazao da ga je itekako dostojan u jednom od najvećih klubova na svijetu.

Inače, Modrić je ove sezone odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima, ali je većinom ulazio s klupe. Dao je tek jedan gol i upisao šest asistencija.