Kreće velika borba za potpis: Barcelona i Bayern žele zvijezdu Manchester Cityja!

.
Manchester City je i ove sezone u samom vrhu engleskog, ali i evropskog nogometa, a naravno to se i očekuje od ovog kluba.

 

Posebno nakon što su na početku sezone doveli ogromno pojačanje u vidu Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund.

Neki od nogometaša su napustili Manchester City, a neki nogometaši bi u narednom periodu mogli da napuste klub i sreću potraže negdje drugo.

Jedan od nogometaša koji se nalazi u posljednjoj godini ugovora sa Manchester Cityjem je i Ilkay Gundogan, a naznaka da će produžiti ugovor jednostavno nema.

Dobio je Gundogan kapitensku traku, ali kako prenose mediji iz engleske, nogometaš smatra da ostanak u Manchester Cityju nije najbolja opcija za njega.

Odmah su se pojavile vijesti kako ga neki klubovi žele, a posljednja koja je stigla je zaista nevjerovatana.

Pitanje je šta će Gundogan odlučiti jer je dugo godina igrao u Borussiji Dortmund, a ponuda koja je stigla je od Bayerna iz Munchena.

Bayern razmatra da Gundogana dovede kao slobodnog igrača, te kako navode njemački mediji, već su stupili u kontakt sa agentom nogometaša.

Osim Bayerna za Gundoganove usluge je navodno zainteresovana i Barcelona, a sa njima je već pregovarao prošlog ljeta.

Konačnu odluku će trenutni nogometaš Manchester Cityja donijeti nakon Svjetskog prvenstva, jer već od januara ima pravo zvanično pregovarati sa drugim klubovima.