Kruži nevjerovatna priča o Ronaldu: Benzema je želio da prekine post, a onda se pojavio CR...

,
Dok su bili saigrači u Real Madridu

 

Cristiano Ronaldo i Karim Benzema su skoro deceniju dijelili svlačionicu u Real Madridu. Odlaskom Portugalca Francuz je počeo da igra fudbal života, a šlag na tortu bilo je osvajanje Zlatne lopte za 2022. godinu.

Igrajuči za Rela Ronaldo i Benzema su zajedno osvojili četiri Lige prvaka i bili su nezamjenljivi dio generacije koja je u periodu od 2016. do 2018. godine tri puta osvajala majku svih klupskih takmičenja.

Posljednja zajednička titula stigla je 2018. godine kada je u finalu u Kijevu sa 3:1 savladan Liverpool. Benzema je bio jedan od strijelaca, a dva puta je još pogađao Gareth Bale.

Susret se igrao za vrijeme mjeseca ramazana, a Benzema je postio, tačnije ustezao se jela i pića od zore pa do zalaska sunca kao što nalaže islamska vjera.

 

 

Internetom je počela kružiti pomalo nevjerovatna priča o potezu kojeg je napravio Ronaldo pred meč sa Liverpoolom jer je Benzema razmišljao da ne posti.

Prema priči Benzema je odlučio da ne posti na dan finala kada je u hotelsku sobu za vrijeme sehura ušao Ronaldo i donio Francuzu čašu vode i tanjih hrane kako može zapostiti.

Benzema i Ronaldo još uvijek nisu previše govorili o detaljima iz svog odnosa tokom igranja za Real pa će biti interesantno za vidjeti da li će se ova priča naći u njihovim autobiografijama koje će sigurno objaviti jednog dana.

 

 

Mnogi su spremni reći da je Benzema bio Ronaldova žrtva u Realu pošto je uglavnom bio u drugom planu te je bio zadužen za asistiranje umjesto za postizanje golova.

Ipak, među njima nikad nije bilo sebičnosti i zavade. To najbolje potrđuje situacija iz 2018. godine kada je Ronaldo imao priliku da zabije hat-trick.

Ronaldo je dva puta zatresao mrežu Alavesa, a imao je priliku i za treći gol kada je dosuđen penal. Ali umjesto da postigne 50. hat-trick u karijeri Portugalac je loptu u ruke dao Benzemi koji je tada prolazio kroz ogromnu golgetersku krizu.

Nekoliko mjeseci kasnije Ronaldo je napustio Real, dok je Benzema i dalje član Kraljeva. U međuvremenu sreli su se nekoliko puta na reprezentativnim mečevima i uvijek su jedan prema drugom pokazivali veliki respekt.