Krznar: Dinamo će i iduće sezone otići daleko u Evropi

asd
Trener "Modrih" ponosan na svoje igrače

Dinamov trener Damir Krznar rekao je nakon ispadanja u četvrtfinalu Evropske lige da je tužan zbog poraza, ali uvjeren kako bi ekipa hrvatskog prvaka mogla ostati na okupu pa i iduće sezone daleko dogurati u Evropi.

- Nismo uspjeli u našem pokušaju da prođemo dalje. Večeras smo stoga tužni, ali već sutra ćemo biti apsolutno ponosni na ono što je naša ekipa napravila. Ja sam ponosan na njih zbog borbe i želje koju su koje su pokazali večeras. Niti jedan od njih se nije štedio -  izjavio je Krznar na konferenciji za medije nakon poraza od 2:1, prenosi Hina.

Nije izdržao blok

Dinamo je u četvrtak navečer trebao nadoknaditi poraz od 1:0 iz prve utakmice u Zagrebu odigrane prije sedam dana.

- U prvom poluvremenu nije izdržao naš blok. U pripremi utakmice ideja nam je bila održati 0:0 pa u drugom napasti svim snagama i pokušati doći do gola - objasnio je. No Dinamo je na odmor otišao s rezultatom 2:0.

- Ostaje žal za primljenim drugim golom. Čak smo dojma da je i sa zaostatkom od 1:0 nakon poluvremena bilo šansi, no drugi gol nas je destabilizirao, demoralizirao, ali smo ipak snašli snage pa u drugom poluvremnu odigrali relativno dobro. Imali smo tada šanse. Onaj prodor Lovre Majera da je završio pogotkom za 2-1 u 50. minuti bilo bi još više nade - rekao je Krznar.

Igrači su glasno ohrabrivali jedan drugoga na terenu, a do njih je dopiralo i navijanje 20-ak Bad Blue Boysa koji su ispred praznog stadiona skandirali "Nema predaje".

- Nedostajala nam je dubina u igri. Viljareal je dobro nalazio rupe iza naših leđa pa smo se morali stiskati i spuštati prema svom golu. Čak ni to nije drama nego to što naša ekipa nema strpljenja čekati u tom bloku, ne može dugo stajati tako. Dojam naših igrača je bio da ih razbijaju, a ja sam pak bio izuzetno zadovoljan prvih 15 ili 20 minuta, bez obzira na poluprilike koje je Viljareal stvarao - ispričao je Krznar.

- Kada ste u tom bloku nedostaju trenuci za otići u napad, ali to je utakmica na tako visokoj razini da moraš dočekati svoje dvije ili tri prilike u cijeloj utakmici, a sačuvati svoj gol. Mi smo te prilike stvorili, ali smo podbacili u dijelu čuvanja svog gola - dodao je.

Bolji protivnik

Ostaje tako dojam da su igrači htjeli igrati otvorenije i napadati Viljareala od početka no da su Krznar i njegov stručni štab bili protiv toga.

- No nismo podbacili, pobijedio nas je bolji protivnik - rekao je Krznar.

Dinamo je izgubio od ekipe koja ove sezone nije poražena u Evropskoj ligi. Odigrala je samo 1-1 kod Makabija, te upisala 11 pobjeda. S druge strane Dinamo je dva puta izgubio od Viljareala i jednom s 2:0 od Totenhema.

- Ponosan sam na put u Evropi kojeg smo odradili ove godine. Vjerujemo i nadamo se da iduće sezone možemo pružiti slične igre ili u ovom takmičenju ili Ligi prvaka. Vjerujem da možemo i iduće sezone ponoviti nešto slično - napomenuo je.

Mediji su ranije nagađali da bi iz Dinama mogli otići neki važni igrači poput Mislava Oršića ili golmana Dominika Livakovića kojem je nabolji Viljarealov strijelac Đerar Moreno (Gerard) došao čestitati nakon udarca kojeg mu je obranio.

- Teško je o tome govoriti danas, ali vjerujemo da možemo zadržati ovu ekipu na okupu. Iz godine u godinu napredujemo, korak po korak smo sve bolji - istakao je Krznar.

- No Dinamo sad mora završiti svoj zadatak i osvojiti hrvatsko prvenstvo. Igrači trebaju zaboraviti na evropska prvenstva reprezentacija koja su uskoro pred njima - zaključio je.