Kutateladze poražen, trener bijesan je na sudije: Tog tipa treba pogubiti na licu mjesta

.
Jedan od onih koji su frustrirani pobjedom Ismagulova svakako je glavni trener Allstars dvorane, Andreas Mihael.

Jedan od najkvalitetnijih mečeva UFCon ESPN 37 priredbe svakako je bio onaj između Gurama Kutateladzea i Damira Ismagulova.

Posljednji je slavio podijeljenom sudijskom odlukom, ali Guram može biti itekako ponosan na svoj nastup.

Sinoć je Guram tražio drugo UFC slavlje, ali Ismagulov je bio blago bolji, barem u očima sudaca. Naime, prema mišljenju medijskih predstavnika, njih 11 bodovalo je ovaj meč 29-28 u korist Gurama, dok su četvorica vidjeli Ismagulova kao pobjednika (podaci preuzeti s mmadecisions.com).

Jedan od onih koji su frustrirani pobjedom Ismagulova svakako je glavni trener Allstars dvorane, Andreas Mihael (Michael). 

- Pobjede i porazi sastavni su dio života, ali bivanje prevarenim i pokradenim, kao i plaćanje za tuđe pogreške, to nije dio života! Čisto smo dobili prvu i posljednju rundu. Druga runda bila je tijesna, ali bit ću fer i dajem ju protivniku. Protekle noći gledali smo tijesan meč u kojem smo pobjeđivali, a dobivali smo i posljednju rundu također. Dominantnu poziciju izgubili smo jer je sudac odlučio podići Gurama iz dominantne pozicije, a to je bilo presudno rušenje u toj rundi. Svi misle da smo pobijedili. Krv (na Guramovu licu) bila je posljedica dvije posjekotine koje je zadobio još tri sedmice prije ovog meča, a otvorile su se nakon primljenog prednjeg direkta. To nije šteta i ništa ne znači, smatra Mihael.

- Guram je prezentirao kickove, laktove, koljena, rušenja te je bio agresivniji i pogodio je više udaraca. Kad sudije kažu 'ne prepuštajte ništa sucima', to me jako ljuti. Ko god zna išta o borbama, svjestan je kako su pri vrhu jako male razlike između pobjede i poraza., napisao je Mihael.

Guramov trener je pogotovo kritikovao sudije, a posebno ga je pogodilo što je jedan od sudija bodovao meč 30-27 u korist Ismagulova.

- 30-27, stvarno? Taj tip trebao bi biti pogubljen na licu mjesta zbog tog rezultata! Ja se žalim jer ko će drugi progovoriti o ovome? Tko će ispraviti ovu nepravdu? Apsolutno nitko, samo ćemo zaboraviti na ovo. Odvratno! Oduzmimo sucima pola plaće kad naprave pogreške, dodao je Mihael, a na kraju je iskazao poštovanje Ismagulovu kojeg je nazvao pravim sportistom i džentlmenom.

 

Foto:Avaz.ba