Kylian Mbappe iznenadio PSG-ove ultrase - jedni mu skidaju kapu, drugi kažu da je pohlepna zvijezda

.
Samo trojica igrača su bili na zabavi navijača

 

PSG-ovi navijači slavili su 15. rođendan, a posebno iznenađenje priredio im je najbolji igrač francuskog velikana, Kylian Mbappe.

PSG je u nedjelju navečer izgubio kod kuće od Lyona s 1:0 u francuskoj derbiju. Nakon Rennesa, novi šokantan poraz, a navijači su tokom utakmice zviždali Lionelu Messiju.

Za razliku od Messija, Mbappe je imao podršku ljutih navijača Parižana. Popularni Ultrasi cijenili su ono što je Mbappe za njih uradio dan prije, odnosno u subotu.

K-Soce Team jedna je od najutjecajnijih udruga navijača i dio je Ultras PSG-a, velike navijačke grupe PSG-a. Tokom vikenda proslavili su svoj petnaesti rođendan. Tim povodom upriličena je zabava u objektu PSG-a.

Na rođendanskoj zabavi bili su i Kylian Mbappe, Gianluigi Donnarumma , ali i Achraf Hakimi kojeg je tužiteljstvo optužilo za pokušaj silovanja.

Upravo je Mbappe, novi kapiten Francuske, bio jedan od glavnih vođa na toj zabavi, pa je skakao s navijačima, a u jednom trenutku se oglasio i na megafon.

"Govorim u ime svih igrača koji nisu mogli doći ovdje i pokazati vam koliko ste nam važni", rekao je Mbappe.

"Znam da ova sezona nije bila najbolja. Nismo opravdali očekivanja kluba, vaša i naša. Klub smo svi mi zajedno. Želimo nastaviti saradnju kako bismo dobro završili sezonu i osvojili prvenstvo. Naravno da želimo više, možemo više, uvijek možemo više", govorio je Mbappe navijačima.

Njegov govor ispraćen je velikim aplauzima, a navijači su skandirali njegovo ime. Potom je uzeo navijačku baklju i zajendo su svi slavili. Mbappe je bio jako raspoložen i kao takav je kasnije sretan i nasmijan otišao sa druženja.

 

 

Dan kasnije je bio nemoćan na terenu protiv Lyoan, kao i kompletan tim PSG-a. No, njemu su Ultrasi sve to oprostili, dok je Messi bio žestoko izviždan.

S obzirom na prilično napete odnose između navijača i igrača u posljednje vrijeme, ispadanje iz Lige prvaka, nekoliko kikseva Ligue 1, gesta Mbappea i njegove dvojice kolega primljena je uglavnom pozitivno od strane navijača i medija.

Pogotovo jer je nekoliko igrača, uključujući i kapitena Marquinhosa, odbilo doći zbog sljedećeg dana utakmice protiv Lyona. Mbappe, koji se također radije smiri i koncentrira prije utakmice, navodno je dugo razmišljao o dolasku, ali je zaključio da se isplati.

"Najbolji strijelac PSG-a ponovo je napravio maestralan potez", objavio je je dnevnik Le Parisien. "Za mene to nije stav nekoga ko želi otići i napustiti klub", rekao je jedan navijač za radio RMC Sport. Time se osvrnuo na medijske priče da Mbappe ponovo razmišlja o transferu u Real Madrid.

I komentari ispod snimki na društvenim mrežama na kojima je prikazan Mbappeov govor bili su uglavnom pozitivni. "Ovo je moj PSG, a ne neki Messi ", napisao je jedan navijač.

Bilo je i navijača koji su gestu 24-godišnjeg Francuza ocijenili tek kao dobar marketing.

"On je glavni zaslužan što sportski projekt PSG-a gotovo tone. On je bio taj koji je uvjerio sportskog direktora i izabrao trenera kluba jer je želio da sve bude fokusirano na njega. Kada je postao središnja figura ekipe, nije uspio čak ni zabiti gol protiv Bayerna. On je prevara", napisao je drugi navijač.

"Pokušavaju nam reći da je Mbappeu PSG u krvi. Pa, vidjet ćemo nakon nekog vremena nosi li ovaj projekt u srcu", dodao je drugi.

U komentarima navijača čuli su se i glasovi koji podsjećaju da je Mbappe ostankom u Parizu pomogao sam sebi da sklopi najveći ugovor u povijesti nogometa, koji za tri godine uz mnoge bonuse mogu da donesu igraču i 630 miliona eura, drugi dodaju da je PSG još uvijek "klub nula" kada su u pitanju evropski uspjesi, a da je godišnja borba za prvenstvo Francuske već ionako "normalna stvar" i da više nikoga ne zanima.

No, iako je to "obaveza koja je postala normalna", PSG bi mogao biti u problemu jer sada ima samo šest bodova više od Lensa i Marseillea na tabeli i devet kola prije kraja još ništa nije gotovo.