LA LAKERSI PORAŽENI OD HUSTONA: Neizvjesno do kraja

lakers
NBA Los Angeles Lakers Houston Rockets Giannis Antetokounmpo

LA Lakersi neočekivano poraženi od Houstona na svom terenu uprkos lošoj igri HardenaDetalj s utakmice između Lakersa i Houstona
Ekipa Houston Rocketsa iznenađujuće je pobijedila Los Angeles Lakerse na gostujućem terenu rezultatom 121:111 u meču koji je obilježio sinoćnju noć na NBA parketima.
Većina susreta bila je izjednačena i nijedna ekipa nije uspjela napraviti neku veću razliku s kojom bi mirnije dočekala kraj susreta, a pobjednik je odlučen u posljednjim minutama kada kod vodstva Houstona od 112:111 gostujući tim pravi seriju od 9:0 za razočarenje navijača Lakersa u Staples Centru.

Rocketse je do pobjede nosio Westbrook koji je meč završio sa 41 ubačenim poenom, dok je kod Lakersa najefikasniji bio Davis koji je ubacio 32 poena te je dodao 13 skokova. Pomalo iznenađujuće, Harden je za 35 minuta na terenu ubacio samo 14 poena.

Portland je na svom terenu bio bolji od San Antonija rezultatom 125:117 uz još jednu dobru utakmicu Lillarda, a ovaj igrač Trail Blazersa za 38 minuta provedenih na terenu ubacio je 26 poena. Pobjedu na domaćem terenu upisao je i Milwaukee koji je sa 112:101 bio bolji od Philadelphije, a najviše se istakao Antetokounmpo koji je ubacio 36 poena i još je imao 20 skokova.

New Orleans je u gostima bio bolji od Chicaga sa 125:119, a pobjedu je upisao i New York koji je na svom terenu bio bolji od Orlanda rezultatom 105:103.