Lana Pudar od grupe Barca BiH dobila dres voljenog kluba s posebnim brojem na leđima

.
Najbolja bosanskohercegovačka sportašica i prvakinja Evrope u plivanju Lana Pudar dobila je poseban poklon od grupe navijača Barca BiH.

 

U nekoliko navrata Lanin otac Velibor Pudar poručio je kako je njegova kćerka fan nogometa te da je navijač Barcelone koji "zna šta igrači tog kluba jedu". Stoga, iz udruženja navijača katalonskog kluba iz Bosne i Hercegovine odlučili su se na lijep gest.

Facebook grupa Barca BiH, najpopularnija u našoj zemlji koja broji više od 100.000 pratitelja, odlučila je pokloniti Lani najnoviji dres Barcelone s posebnim brojem na leđima.

"Lana je cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i sve istinske ljubitelje sporta kojim se ona bavi, učinila ponosnom kada je 17. augusta ove godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu, u disciplini 200 metara delfin, s konačnim vremenom 2:06.81. Također, Lanin otac je u nekoliko navrata izjavio kako je ona velika navijačica katalonskog kluba, da gleda svaku utakmicu Blaugrane te da čak zna 'šta igrači Barcelone jedu'. Nakon toga, odlučili smo, u suradnji s našim partnerom Moj Dres, nagraditi Lanu dresom Barcelone, s njenim prezimenom i ispisanim najboljim vremenom na poleđini dresa", saopćili su iz ove grupe.

Pogledjate objavu OVDJE. 

Umjesto klasičnog broja na leđima, dres Lane Pudar krasi broj 2:06, što predstavlja vrijeme kojim je došla do titule seniorske prvakinje Evrope (2:06,81).

"Našoj Lani Pudar želimo mnogo uspjeha u budućnosti, da nas još mnogo puta razveseli i usreći sa svojim izvanrednim rezultatima te da se njena ljubav prema katalonskom kluba nikada ne ugasi", dodali su iz grupe "Barca BiH".

 

Foto: Facebook/ Barca BiH