LeBron James napušta Lakerse na ljeto?

F

Jedan od najpoznatijih košarkaša na svijetu, LeBron James, postat će slobodan igrač ovog ljeta, potvrdio je njegov menadžer, Rich Paul

Nakon što je završio sezonu s Los Angeles Lakersima u prvoj rundi play-offa Zapadne konferencije NBA lige, gdje su izgubili od Denver Nuggetsa u pet utakmica, James će se fokusirati na Olimpijske igre, gdje će nositi dres reprezentacije SAD-a.

"LeBron James je slobodan agent. Moj prioritet je njegov posao, dok će Lakersi angažovati koga god žele. LeBron je uvijek davao maksimum bez obzira ko mu je bio trener. Trenutno ne znam šta planira, ali kao i svake godine, procijenit ćemo situaciju i donijeti najbolju odluku," izjavio je Paul tokom gostovanja na TNT-u.

Ova vijest bi možda prošla nezapaženo da James nije slobodan agent s opcijom vrijednom 51 milion dolara za narednu sezonu.

Dakle, sve ukazuje na to da će LeBron, sa svojih 39 godina, ovog ljeta promijeniti tim u NBA ligi.

James je član Lakersa od 2018. godine, a 2020. je osvojio šampionski prsten s timom. Prije toga je dva puta igrao za Cleveland Cavaliers, kao i za Miami Heat. Sa Miamijem je dva puta osvajao titulu NBA šampiona, dok je s Clevelandom osvojio jednom.