Legenda Rome smatra da Džeko mora ostati u Romi: Veliki je šampion, ali treba mu pomoć

.
Abel Eduardo Balbo nesumnjivo je među napadačima koji su obilježili bogatu historiju Rome, a u intervjuu za italijanski list Leggo, kazao je kako bi Edin Džeko trebao ostati u rimskom klubu

Balbo je postigao 87 golova u 182 utakmice za Romu između 1993. i 1998. godine, da bi se 2001. vratio i osvojio Scudetto, a nekadašnji argentinski nogometaš prokomentarisao je situaciju s Edinom Džekom čiji je je budućnost u Rimu prilično neizvjesna.

 

Istakao je da ga je Dijamantov sukob s trenerom Paolom Fonsecom podjetio na njegovu svađu s nekadašnjim trenerom Rome Zdenekom Zemanom, ali njegovo mišljenje je da bh. napadač uprkos svemu mora ostati u Romi.

"Edin mora ostati, jer je veliki šampion, ali treba mu još jedan napadač poput Salaha ili Agüera koji će mu pomagati. Neće moći sam", tvrdi Balbo, koji smatra da bi dolazak Josea Mourinha trebao značiti da će Roma u budućnosti imati mnogo veće ambicije.

Džeko ima još godinu dana ugovora s Romom, ali visoka godišnja plata od 7,5 miliona predstavlja ozbiljan teret za rimski klub koji bi se rado riješio ogromnih izdataka, te su spremni razmotriti i opciju raskida ugovora.