Legenda Sjeverne Irske poručila: Robert Prosinečki je potkovan selektor

Robert Prosinečki od jučer i zvanično više nije na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a ime njegovog nasljednika još uvijek nije poznato.

Mediji u Sjevernoj Irskoj pomno su pratili dešavanja unutar naše reprezentacije posljednjih dana, a legendardni napadač engleskih klubova poput Tottenhama, Watforda, West Bromwich Albion i brojnih drugih klubova Gerry Armstrong, konačno se oglasio nakon što je Robert Prosinečki dobio otkaz.

On je kazao da je veoma rizično u ovom trenutku promijeniti selektora, jer novi neće imati dovoljno vremena da ekipu pripremi za baraž koji se igra sljedeće godine.

"Prosinečki je bio veoma potkovan selektor i čudna mi je odluka bh. saveza da ga u ovom trenutku smijene. U narednom periodu ćemo vidjeti ko će doći na njegovo mjesto, jer će on imati malo vremena da pripremi ekipu za susrete. Bit će to veliki rizik za njih, a takva situacija će dobro doći za Sjevernu Irsku", rekao je Armstrong.

Gerry Armstrong također je govorio o duelu reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Svjevernom Irskom u okviru Lige nacija kada je naša selekcija ostvarila važne pobjede - piše Sport1.

"Iskreno, u tim utakmicama nisam bio impresioniran kako je reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala protiv nas u Ligi nacija. Ekipa Sjeverne Irske je bila bolja u tim susretima, ali mi nismo uspjeli iskoristiti svoje prilike, a oni jesu i zato su nas pobijedili. Očekujem da ćemo ovog puta biti bolji u martu, kao i da ćemo proći u finale", kazao je Gerry Armstrong.