Legendarni Argentinac komentarisao Džeku: Kad zategne nogu da šutira, to je kao presuda

.
Džeko je centarfor sa odličnim pregledom igre veznjaka. To je dodatna vrijednost za tim, ističe nekadašnji napadač Intera

Proslavljeni argentinski napadač Hernan Krespo (Crespo), nekadašnji golgeter Lacija i Intera, komentarisao je kvalitete Edina Džeke i Ćire Imobilea (Ciro Immobile) uoči derbija pomenuta dva kluba u Rimu, a koji je sinoć pripao Rimljanima koji su slavili rezultatom 3:1.

U kolumni za uglednu "La Gazzettu dello Sport" Krespo je govorio o ponajboljim napadačima trenutno u Seriji A, a evo kako je prokomentarisao "Dijamanta".

- Džeko voli da sarađuje sa saigračima i jako dobro asistira. Na terenu radi mnogo toga. Nije uvijek "smrtonosan" kao što se očekuje. Ali njegovi driblinzi i sve što radi za ekipu čini ga nezamjenjivim u svom timu. Nije toliko brz kao Imobile iako zahvaljujući svom osjećaju za prostor i tehnikom uspije protivnike ostaviti iza sebe. Neće osvojiti trku na 100 metara, ali će zaštiti loptu čekajući da se napadu priključe njegovi saigrači, počeo je Krespo, te se osvrnuo na njegove napadačke sposobnosti. 

- Kada Džeko zategne nogu kako bi šutirao, to je kao presuda. Jako dobro šutira iz mjesta i gotovo uvijek pogađa ćoškove gola. To se posebno vidi kada se nalazi na ivici šesnaesterca. Ti šutevi su smrtonosni. Ono što je zanimljivo je da je njegov plasirani šut također jako snažan, dodao je Krespo.

Argentinac smatra kako napadačke sposobnosti nisu jedino što Džeku izdvaja od drugih napadača. 

- Džeko je centarfor sa odličnim pregledom igre veznjaka. To je dodatna vrijednost za tim, bilo da njegov tim ima posjed, ili ne. Zbog svoje visine često je u prednosti i u odnosu na većinu defanzivnog igrača i uvijek se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ne boji se duela što se vidjelo i nedavno kada se glavom bukvalno glavom bacio na loptu i postigao gol, zaključio je Hernan Krespo, koji je pored Intera i Lacio igrao u karijeri i za River Plejt, Parmu, Čelzi i Đenovu

Fozo: newswep.com