Legendarni borac izgubio na kladionici pa molio fanove da mu pošalju novac

 M
Vanderlei Silva se kladio na ekipu iz svog rodnog grada, ali stvari nisu pošle prema planu za bivšeg borca

U šestom kolu brazilskog prvenstva u fudbalu Atletiko Paranaense je na svom terenu pobijedio s 3:2 Koritibu, a čini se kako je rezultat te utakmice stvorio finansijske probleme Vanderleiju Silvi (Wanderlei). 

Loš izbor

Legendarni PRIDE-ov i UFC-ov borac, naime, kladio se na Koritibu, a klub iz njegovog rodnog grada dva puta je vodio, da bi, na kraju, primio dva gola u sudijskoj nadoknadi i izgubio susret. 

Rasplet događaja očito da je 46-godišnjem legendarnom borcu iz džepa „izbio“ pozamašnu svotu novca, barem ako je suditi prema snimku koji kruži društvenim mrežama.

Molba fanovima

Na spomenutom snimku Silva moli fanove da mu pošalju novac kako bi mogao nadomjestiti finansijske gubitke. Iako je teško reći da li se radi o šali, ono što snimci daje ozbiljniji ton jeste činjenica da Vanderlei fanove upućuje da novac mogu uplatiti na njegov račun preko jedne aplikacije za prijenos novca, te da broj računa stoji u opisu videa. 

- Pozdrav Coxa Branca (navijači Koritibe, op.a.). Jučer sam, u žaru trenutka, napravio neke opklade. Pobjeđivali smo 1-0 pa sam se kladio protiv nekih Atleticanosa (navijači Atletiko Paranaensea, op. a.), ali budući da smo izgubili utakmicu, na koncu sam i ja izgubio opklade. 

Stoga šaljem svoj Pix ovdje, tako da svi mi, koji smo navijači Koritibe, zajedno možemo prebroditi ovu situaciju. Možete vidjeti moj Pix, položimo tamo depozit Wandu. To je Coxa solidarnost - govori Silva u videu.