Legendarni hrvatski komentator otkrio da mu je Tuđman prijetio tokom prijenosa utakmice

sdfvfhghjkjk
Na svoj način izražavao protest što je ime Dinamo nestalo iz Maksimira

Čuveni hrvatski sportski komentator Božo Sušec otkrio je gostujući u Podcast Inkubatoru jednu zanimljivu činjenicu vezanu uz zagrebački Dinamo.

Početkom devedesetih godina Dinamo je dekretom predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana promijenio ime u Croatia, a Sušec je na svoj način kao komentator izražavao protest što je ime Dinamo nestalo iz Maksimira.

- Kada sam bio sasvim mali, otac me vodio na utakmice u Maksimir i vodio me na Dinamo, živio sam s Dinamom decenijama i navijao za Dinamo. Ali nikada kao komentator. Ali Dinamo je bio klub koji mi je prirastao srcu i nisam nikad mogao prihvatiti tu promjenu imena i te ružne načine na koje se izglasavala promjena u HAŠK Građanski, Croatiju. Ali, budući da sam i dalje morao komentirati utakmice Dinama, pronalazio sam kompromisne mogućnosti, odnosno barem sam mislio da sam pronalazio kompromise. Pa su tako igrali "zagrebački plavi", "naši dečki", "modri iz Maksimira". I to je prolazilo, možda nisu ni čuli - rekao je Sušec. 

Legendarni Božo Sušec potom je nastavio.

 - Ali u poluvremenu utakmice Njukasl – Croatia, dakle one u Engleskoj, nazvao me tadašnji šef Informativnog programa i kazao: Na liniji imam Kabinet predsjednika i poručuju ti da, ako u prvih deset minuta tri puta ne kažeš Croatia, prijenos će dalje ići bez tona. Ja sam dvaput kazao Croatia i tako sam se pokrio - rekao je Sušec.