Legendarni Italijan dobija posao u Saudijskoj Arabiji, odmah ga čeka delikatan zadatak

.
Legendarni italijanski nogometaš Paolo Maldini (55) uskoro će postati novi direktor saudijskog Al-Ittihada, javio je ugledni novinar Fabrizio Romano.

Očekuje se da Maldini prihvati poziv iz redova prvaka Saudijske Arabije nakon što je dugo vagao da li da se odluči karijeru nastaviti daleko od kuće, a zvanično predstavljanje može se očekivati naredne sedmice.

Nema sumnje da se radi i o finansijski izdašnoj ponudi iako detalji još uvijek nisu poznati, ali ono što je jasno jeste da Maldinija u Al-Ittihadu odmah čeka delikatan zadatak.


 

Naime, morat će Maldini da izabere novog trenera prvog tima pošto je prije nekoliko dana uprava otpustila portugalskog stručnjaka Nuna Espirita Santa.

Odmah nakon Santovog otkaza je ekipa sinoć prekinula crni niz od pet mečeva bez pobjede u domaćem šampionatu, pošto je sa 4:2 savladala Abhu.

Blistao je Karim Benzema koji je postigao hat-trick, a jedan gol dodao je Igor Coronado.

Inače, Maldini je bez posla od juna ove godine kad je napustio poziciju tehničkog direktora Milana, koju je obnašao pune četiri godine. Upravo je Milan i klub u kojem je Maldini stekao status legende pošto je u njemu proveo cijelu igračku karijeru i skupio 901 nastup, uz 33 gola i 43 asistencije.

Za reprezentaciju Italije je Maldini igrao 126 puta, a nije bio u timu Azzurra koji se 2006. popeo na krov svijeta.

 

Foto: X