Legendarni napadač brutalno oprao Zlatana Ibrahimovića: ‘Mi smo prvaci svijeta, a ti bi se najradije ubio‘

sa

Argentina je osvojila Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, no njihovo ponašanje na turniru, a onda i tokom slavlja, je mnoge razočaralo. Legendarni napadač brutalno je oprao Zlatana Ibrahimovića. O svemu se oglasio i Zlatan Ibrahimović koji je pohvalio Messija, ali ne i ostatak ekipe.

Reakcija Zlatana Ibrahimovića

“Messi je najbolji u historiji. I bio sam uvjeren da će osvojiti Svjetsko prvenstvo kao što sam uvjeren da će Kylian Mbappe osvojiti još jedan Mundijal. Ne brinem se za Messija, brinem se se za ostale Argentince jer oni nikada više ništa neće osvojiti. Messi je osvojio sve i bit će vječno upamćen, ali ostale, koji su se ponašali jako loše, ne mogu poštovati. Takvi igrači mogu jednom nešto osvojiti. Ali to se neće ponoviti”, rekao je Ibra ua France Inter.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor iz Argentine. Ibrahimoviću se suprotstavio legendarni Sergio Kun Aguero koji mu je očitao ‘bukvicu‘.

“Da kažem šta mislim ili ne? Zlatane. Ibrahimoviću. Ibra-himović. To je dosta teško ime. Bolje je reći Zlatan. Zlatane, prije nego si to rekao, možda je bolje bilo istaknuti da ti je bilo draže da Francuska pobijedi. I reći da su se drugi loše ponašali. Ako su se loše ponašali, to reci kao profesionalac na visokoj razini”, rekao je Aguero. Potom je nastavio monolog:

“Igrao si, kao i ja, na visokoj razini. Ali sjetimo se da si se i ti loše ponašao. U Argentini se kaže: ne pljuj ako ćeš pasti. Sjećam se da si u LA Galaxyju udario jednog igrača. I onda si se pretvarao da te povrijedio i stao na tebe. Je li to za tebe dobro ili loše ponašanje?, pita se Aguero.

Brine se za Argentinu

Argentinac je nastavio opsežno odgovarati Šveđaninu.

“Mislim da si najmanje podoban da govoriš o lošem ponašanju i da si u krivu. Mislim da je vrlo bezobrazno reći da nećemo osvojiti više ništa. Prije nego se brineš za Argentinu. Možeš se brinuti za svoju zemlju koje nema na zadnjim svjetskim prvenstvima. I Messi je osvojio Mundijal. Možda te to ljudi i zato te bolji priznanje da je najbolji na svijetu”, nastavio je Aguero. Pa nastavio:

“Ako mi neko kaže da si dobar ili vrlo dobar po ponašanju, onda nema smisla raspravljati. Sjećam se i da si se svađao s Otamendijem, pa s Pepom Guardiolom koji te kasnije htio prodati iz Barcelone. Moraš prvo pogledati svoju karijeru. I vidjeti jesi li se ponašao dobro. Mislim da se nisi dobro ponio. Osjećam kao da si ti mene bocnuo, a sada ja tebe”.

Aguero se ni tu nije zaustavio već je Zlatanu poslao jasnu poruku.

“Mi smo svjetski prvaci, Zlatane, a ti bi se najradije ubio! Messi je najbolji na svijetu. Argentina je prvak, podigli smo pehar, a ti si gledao kako igrači koji su se ‘nedolično ponašali‘ podižu pehar”, zaključio je Aguero.