Legendarni nogometaš Uniteda danas je neprepoznatljiv, viralan je i zbog surove realnosti

.
Koliko god bili uz voljeni klub, čak ni brojne legende Manchester Uniteda ne vjeruju u uspjeh i projekt aktuelnog tima s Old Trafforda, a takva je priča i sa čovjekom koji je 11 godina s velikim uspjehom nosio dres Crvenih đavola.

Škotski nogometaš Brian McClair (60) dugih 11 godina nosio je dres Manchester Uniteda, zabilježio skoro 400 nastupa u zvaničnim utakmicama, osvojio četiri titule prvaka Engleske, dva FA Cupa, Liga kup...

Za tih 11 godina stekao je status legende kluba, a na Old Trafford se vratio 2006. godine u ulozi glavnog trenera u akademiji. No, vratio se s potpuno drugačijim izgledom, a do danas se toliko promijenio, da izgleda potpuno neprepoznatljivo.

McClaira je krasila kratka smeđa kosa i glatko obrijano lice. No, sve to je zamijenila sadašnja duga sijeda kosa i sijeda brada u stilu Deda Mraza.

No, nije samo izgled razlog zbog kojeg je Brian McClair postao viralan posljednjih dana u Engleskoj. Naime, tamošnji mediji "izvukli" su njegove riječi s gostovanja u emisiji uglednog Athletica u kojem je prognozirao šta može njegov Manchester United u aktuelnoj sezoni.

Na surov način vratio je sve navijače u realnost i čini se bio potpuno u pravu gledajući na igre slavnog tima s Old Trafforda. Naime, nasmijala ga je sugestija voditelja emisije da bi Manchester United mogao završiti u najbolje tri ekipe ove sezone.

McClair je prognozirao da će Manchester United završiti između petog i sedmog mjesta i to ako ne bude problema s povredama. Čini se da je bio potpuno u pravu jer je United trenutno na osmoj poziciji, daleko od Lige prvaka i eliminisan je u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

 

Foto:Screenshot