Legendarni Ronaldo odabrao svog favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva nakon eliminacije Brazila

.
Smatra ih najboljima

 

Ronaldo Luís Nazario de Lima ili skraćeno Ronaldo odabrao je svog favorita za osvajanje Mundijala u Kataru.

Ronaldo je viđen na tribinama katarskih stadiona tokom utakmica Brazila, ali je slavni napadač ostao tužan prošle sedmice kada je njegova nacija ispala u četvrtfinalu od Hrvatske, koja je bila bolja u izvođenju penala.

Iako bi Ronaldo više volio da gleda svoj Brazil u samoj zavšnici turnira i u borbi za trofej, morao je da se opredijeli za novog favorita, a sada je otvoreno rekao koga smatra najvećim konkurentom za podizanje trofeja.

"Francuska se potvrdila na ovom turniru. Mislim da su favoriti za osvajanje takmičenja. Imaju solidan tim, bilo da govorimo o oddbrani, veznom redu ili napadu", rekao je Ronaldo, čiju izjavu su prenijeli brojni francuski mediji.

Posebne pohvale je dvostruki osvajač Zlatne lopte imao na račun Kyliana Mbappea, prve zvijezde Francuske.

"Mogao bi da završi kao najbolji igrač Svjetskog prvenstva. Podsjeća me na mene i vrijeme kada sam igrao, zna kako da iskoristi svoje kvalitete, kada da ubrza, kada da doda, a kada da završi napad."

Mogli bismo u Kataru gledati reprizu finala iz 2018. godine u Rusiji. Francuska je favorit protiv Maroka, a nije isključeno da pored nje prođe u finale i Hrvatska, koja se sutra sastaje s Argentinom u prvom polufinalu.

Međutim, Maroko je izbacio i Španiju i Portugal, primio do sada jedan gol na turniru, dok je Hrvatska srušila Brazil, tako da je suludo govoriti bilo šta unaprijed.

No, činjenica je da je turnir u Kataru opravdao očekivanja i da smo uživali u sjajnim utakmicama, iako nas najveće borbe i najveći spektakli tek očekuju u naredna dva dana i za vikend, kada je uostalom na programu i veliko finale (18. decembar).

Ronaldo je također u jednoj izjavi danas govorio o potencijalnom novom selektoru Brazila, nakon što je Tite napustio selekciju.

"Svi ćete biti iznenađeni. Informacije koje ja imam kažu da je novi selektor Brazila Fernando Diniz. Postojala su još neka imena u igri, ali ne želim da ih spominjem. Čekamo zvaničnu potvrdu saveza, ali možda je još rano za to. Fernando Diniz će biti velika atrakcija za nacionalni tim. Brazilac je, pod njegovim vodstom timovi igraju sjajno i pravi show", rekao je Ronaldo.

Diniz je svoju trenersku karijeru počeo 2009. godine, a tadaa je radio kao trener Votoraty-SP tima, te je sve išlo jako dobro.

Nakon toga vodio je Botafogo, GO Audax, Paranu, Oeste FC-SP, Guarani, Atletico Paranaense, Sao Paolo, Sanstos i Vasco da Gamu.

Navodno su Brazilci kontaktirali i Pepa Guardiolu, te mu ponudili mjesto selektora, ali je ovaj to glatko odbio.

"Guardiola je dobio ponudu, ali njega zanima samo projekat Manchester Cityja. Osjeća se sretno iako je veliki san Brazila. Zvali su ga prije tri godine, a sada ponovo, ali on čak nije dva puta razmislio", napisao je novinar Mundo Deportiva.