Legendarni Shearer u čudu: Otkud Salah na sedmom mjestu? Samo možemo nagađati

123a
Legendarni engleski napadač Alan Shearer tvrdi da je Mohamed Salah najbolji igrač na svijetu trenutno i nije mu jasno kako je završio na sedmom mjestu u borbi za Zlatnu loptu.

U intervjuu za The Athletic najbolji strijelac u historiji engleske Premier lige je ponovo potvrdio koliko cijeni Salaha zbog svega što radi u dresu Liverpoola.

"Mohamed Salah je najbolji igrač svijeta trenutno. Najbolji strijelac i najbolji igrač i tačka! Mali čarobnjak radi ono što najbolje zna u najboljoj ligi svijeta i radi to u najvećim utakmicama protiv najjačih timova svijeta. Iz sedmice u sedmicu, iz godine u godinu Salah predstavlja magiju", rekao je Shearer.

 

Slavni napadač je ostao u čudu jer je Salah završio tek na sedmom mjestu u borbi za Zlatnu loptu.

"Otkud on na sedmom mjestu samo možemo nagađati. Ljudi su opsjednuti Messijem i Ronaldom, što je logično s obzirom na to koliko su bili dominantni u modernom nogometu. Međutim, ako mi date šansu da izaberem igrača u svoj tim, to će biti Salah", zaključio je Shearer.

Salah je, podsjetimo, od početka aktuelne sezone u fenomenalnoj formi. U 21 utakmici postigao je 20 golova i veliki je lider u dresu Liverpoola koji igra ponovo sjajan nogomet.