Legendarni stoper Manchester Uniteda proglasio bankrot nakon razvoda od supruge

zvijezda
Engleska javnost šokirana je informacijama da je legendarni defanzivac Manchester Uniteda Wes Brown proglasio bankrot.

 

Dugogodišnji defanzivac Uniteda našao se u finansijskim problemima nakon razvoda od supruge Leanne (46), a nije mu pomoglo ni to što je tokom karijere zarađivao čak 53.000 funti sedmično.

Brown je upisao nevjerovatna 362 nastupa za Manchester United i to u najslavnijoj eri kluba. Osvojio je titulu u Ligi prvaka i čak pet trofeja prvaka Engleske. Činio je sjajan defanzivni trio s Nemanjom Vidićem i Rijom Ferdinandom.

Ovaj 43-godišnjak je 27. februara podnio zahtjev za bankrot, a on je ovjeren na Visokom sudu 12. aprila. Nalog je objavljen ove sedmice u listu The Gazette.

Nogometaš iz Wimslowa u Cheshireu potpisao je za United još kao školarac. Debitovao je 1998. godine, a onda je s klubom osvajao trofeje kao "na traci".

Prošle godine objavljeno je da se razveo od supruge Leanne (46), koja se pojavila u reality showu Real Housewives of Cheshire. Par, koji ima troje djece, vjenčao se na raskošnoj ceremoniji u dvorcu Peckforton 2009. godine.

Zanimljivo, 2016. godine par je srezao cijenu svoje vile u Cheshireu na 2,4 miliona funti, iako je prvobitno planirao prodati za 4,5 miliona funti.

 

VIDEO