Leicester se izvinio Chelseju zbog nedoličnog ponašanja svog igrača

Leicester
Leicester je jučer u velikom finalu FA Kupa na Wembleyu slavio protiv Chelsea sa 1:0 i na taj način po prvi put u svojoj historiji osvojio ovaj trofej.

 

Prvo poluvrijeme ove utakmice donijelo je tek nekoliko prilika na obje strane, ali se na pauzu otišlo mirnih mreža.

I tako je bilo sve do 63. minute kada smo vidjeli jedini i odlučujići gol na susretu. Youri Tielemans postigao zaista spektakularan gol za Lisice koji im je kasnije donio naslov.

Plavci su potom krenuli naprijed po izjednačenje. Schmeicel je sjajno skinuo udarce Chilwella i Mounta, a u 89. minuti je viđena prava drama.

Stoper Lisica Wes Morgan je pogodio vlastitu mrežu, ali VAR je odlučio da je golu prethodio ofsajd i gol je poništen. Na kraju je ostalo 1:0 za Leicester koji je tako po prvi put u historiji osvojio trofej FA Kupa.

Treba svakako istaći da je na Wembleyju danas bilo preko 20.000 navijača na tribinama nakon dugo vremena što je zaista sjajna vijest.

Po završetku meča uslijedilo je veliko slavlje igrača tima Brendana Rodgersa, a neki od njih su u tom slavlju malo pretjerali. Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak Daniel Amarteya koji je u svlačionici bacio na pod zastavicu Chelseja.

Rukovodstvo ekipe Leicestera se izvinilo Chelseju za ovaj potez svog saigrača za kojeg su najavili da će biti kažnjen zbog poteza kojeg je napravio.