Leipzig je vodio 2:0 protiv Bayerna na poluvremenu, ali nikad ne otpisuj srce šampiona!

Bayern

U okviru 6. kola njemačke Bundeslige derbi su danas od 18:30 sati igrali RB Leipzig i minhenski Bayern, a rezultat je na kraju glasio 2:2. Bavarski tim, s obzirom na kretanje rezultata, može biti zadovoljniji.

Leipzig je do vodstva stigao u 20. minuti. Openda je dobio jednu dobru loptu, šutirao, lopta je zakačila jednog igrača Bayerna i otežala Ulreichu posao, te završila u mreži.

Samo šest minuta kasnije drugi gol u mreži Bavaraca. Dosuđen je jedan korner koji nije trebao biti, a u gužvi se najbolje snalazi Lukeba i pogađa za 2:0.

Igrala se 44. minuta kada je Ulreich oborio jednog igrača Leipziga, a da nije bio ofsajd, bio bi penal za Leipzig, koji je potpuno pao u drugom dijelu igre.

Dosuđen je penal za Bayern u 54. minuti kada je Henrichs igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a odgovornost je preuzeo ko drugi no Harry Kane. Engleski napadač poslao je poluvisoku loptu u desnu stranu, gomlan Leipziga je bio na lopti, ali nije uspio da odbrani.

Do izjednačenja Bayern dolazi u 70. minuti nakon sjajne kontre. Jamal Musiala je upislio Leroyja Sanea, a ovaj se kao brzi voz ispalio iza odbrane domaće ekipe i pogodio za 2:2.

Psihološki momenat tada je bio na strani Bayerna, ali na kraju niko nije uspio da stigne do pobjedonosnog gola i viđena je podjela bodova.

Nakon ove utakmice Bayern je treći s 14 bodova koliko ima i Borussia Dortmund, dok je Leipzig peti s bodom manje. Vodeći je Bayer Leverkusen sa 16 poena, dok Stuttgart ima 15 na drugom mjestu.

U narednom kolu Bayern će na Allianz Areni ugostiti Freiburg, dok će RB Leipzig ponovo biti domaćin i to ekipi Bochuma.