Leipzig poslije preokreta do pobjede protiv Augsburga i jesenje titule, 18-godišnjak spasio Bayern

Pet utakmica 17. kola Bundeslige

RB Leipzig je nakon preokreta pobijedio Augsburg rezultatom 3:1, a pitanje pobjednika domaći su riješili u posljednjih 20 minuta kada su pogađali Laimer, Schick i Poulsen dok je za goste jedini strijelac bio Niederlechner.

Bayern je stigao do pobjede protiv Wolfsburga rezultatom 2:0, a strijelac je bio 18-godišnji napadač Zirkzee koji je pogodio u 85. minuti susreta, a na teren je ušao dvije minute ranije umjesto Coutinha. Pobjedu Bavaraca je potvrdio Gnabry u 89. minuti utakmice.

Bayer Leverkusen je stigao do gostujuće pobjede protiv Mainza rezultatom 1:0, a gol odluke je postigao Alario u trećoj minuti sudijske nadoknade. Dodajmo da su gosti od 71. minute igrali sa igračem manje jer je drugi žuti odnosno crveni karton dobio Wendell.

Koln je u derbiju začelja savladao Werder rezultatom 1:0, a jedini gol na meču je postigao Cordoba u 39. minuti utakmice dok su Schalke i Freiburg remizirali u odličnoj utakmici, bilo je 2:2. Poveli su domaći preko Serdara, a onda su gosti preokrenuli zahvaljujući golovima Petersena i Grifa sa jedanaest metara, a bod Rudarima je donio Kutucu deset minuta prije kraja susreta.

Leipzig je sa ova tri boda došao do titule jesenjeg prvaka Njemačke sa 37 bodova, tri više od drugoplasiranog Gladbacha koji ima utakmicu manje protiv Herthe od 18.30 sati. Bayern je tek trećeplasirani sa 33 osvojenim bodom, a Dortmund četvrti sa 30.

U zoni za ispadanje ugroženi su Koln sa 17, Werder sa 14, Dusseldorf sa 12, te Padeborn koji je posljednji sa svega devet osvojenih bodova.

Rezultati:

Bayern - Wolfsburg 2:0 (Zirkzee 85', Gnabry 89')
Koln - Bremen 1:0 (Cordoba 39')
Mainz - Leverkusen 0:1 (Alario 90+3')
Leipzig - Augsburg 3:1 (Laimer 68', Schick 80', Poulsen 90'; Niederlechner 8')
Schalke - Freiburg 2:2 (Serdar 26', Kutucu 80'; Petersen (p) 54', Grifo (p) 67')