Leotar traži odgodu meča sa Posušjem: Trener Krunić na raspolaganju nema ni deset igrača

.
Čak 14 fudbalera trebinjskog premijerligaša tražilo ljekarsku pomoć

Trener Leotara Branislav Krunić danas se žalio zbog velikih problema koji je ovoj ekipi napravio stomačni virus. Kako je rekao Krunić, stomačni virus ušao je u ekipu u proteklih nekoliko dana, te su mnogi od njih sada na liječenju i nisu spremni da igraju meč s Posušje.

Leotar je sada potvrdio i kako je zatražio od Nogometnog saveza BiH da odgodi utakmicu protiv Posušja, koja je planirana za subotu od 17 sati na Policama.

- Fudbalski klub Leotar zvanično je zatražio od takmičarskih organa NFSBiH odlaganje utakmice 6. kola M:tel Premijer lige između Leotara i Posušja, koja treba da se odigra u subotu u 17 časova. Čak 14 fudbalera iz prvog tima je u toku noći i dana zatražilo ljekarsku pomoć u Opštoj bolnici Trebinje i ambulanti hitne pomoći zbog stomačnih problema.

S obzirom da je period oporavka neizvjestan u ovim situacijama, te da stručni štab na raspolaganju nema ni 10 fudbalera, fudbalski klub “Leotar” je odlučio da zatraži odlaganje zbog ove vanredne situacije. Čim dobijemo odluku takmičarskih organa NFSBiH o ishodu našeg zahtjeva, blagovremeno ćemo Vas obavijestiti, saopćili su iz Leotara.