Lewandowski se vraća u Minhen, Nagelsmann već zna kako će ga dočekati

.
Jučer je obavljen žrijeb grupne faze Lige prvaka.

 

Najzanimljivija grupa je grupa C u kojoj su smješteni Bayern, Barcelona, Inter i Plzen, te će se tako Robert Lewandowski vratiti u Minhen u kojem je proveo osam sezona.

Transfer saga u kojoj je sudjelovao Poljak bila je jedna od najdužih i najkomentiranijih u ljetnom prijelaznom roku.

Lewandowski je odlučio napustiti bavarski klub iako je imao još godinu dana važećeg ugovora. Čvrsto je odlučio prijeći u Barcelonu i to se na kraju dogodilo.

O svojoj spremnosti na odlazak govorio je izravno na konferenciji za novinare uoči utakmica reprezentacije i u intervjuima. Čelnici Bayerna nisu ga htjeli pustiti, barem ne za novac koji je Barcelona nudila na početku.

Došlo je do toga da su njemački mediji počeli pisati o "ratu" u Bayernu. Prije svega, u medijima su se sve češće počeli pojavljivati glasovi koji kritikuju Lewandowskog. Poljaka su žestoko kritikovali zbog ponašanja prema Bayernu, a rijetki su stali u njegovu obranu.

I navijači su se zasitili ove dugotrajne sage.

"Robert Lewandowski je nevjerojatno nezahvalan. Mnogo je puta koketirao s drugim klubovima posljednjih godina, Bayern je uvijek zatvarao oči, a sada je pokušavao dobiti Erlinga Haalanda jer i on mora razmišljati o budućnosti, a Lewandowski je uvrijeđen. Bez Bayerna on ne bi bio nogometaš svjetske klase. Također ne mari za navijače i nikada ih ne spominje", napisao je u junu bavarski klub navijača "Kuge Adelzhausen".

Na kraju je Lewa potpisao za Barcelonu i već je postigao dva gola. Katalonci su dobili zvijezdu, a Bayernu odlično ide i bez Lewandowskog. No, Poljak se uskoro vraća na Allianz Arenu kao igrač protivničke momčadi.

Kako će ga Bayernovi navijači dočekati nakon svega što se događalo posljednjih mjeseci? Bilo je to pitanje treneru Julianu Nagelsmannu na press konferenciji uoči ligaške utakmice Bayerna.

"Mislim da će biti aplauza. Mislim da nikad nije dobro kad nekoga izviždaju. Ne znam cijelu istinu, a navijači znaju još manje. Uvijek postoji i druga strana medalje, stvari se preuveličavaju i pogrešno tumače. Ovo je nogomet", odgovorio je trener.

S obzirom da se Svjetsko prvenstvo igra u novembru i decembru, grupna faza će se odigrati u ubrzanom tempu, od 6. septembra do 2. novembra.