Lewandowskog zatekli pitanjem o basnoslovnim ciframa koje PSG daje Mbappeu

.
Morao je naći pravi odgovor

Kylian Mbappe produžio je ugovor s PSG-om uz basnoslovne financijske uslove, no Robert Lewandowski je odbio govoriti negativno o plati koju će Francuz primati u sljedeće tri godine.

23-godišnji napadač ostat će u Parizu još tri sezone i imat će neto sezonsku platu od 60 miliona eura i to je vjerovatno jedini pravi razlog zašto nije na kraju prešao u Real Madrid, iako je bio obećao Florentinu Perezu da će se pridružiti novom prvaku Evrope ovog ljeta.

Tih 60 miliona eura je najveća plata jednog nogometaša, a zvijezda Bayerna Robert Lewandowski upitan je šta misli o tome i da li je u redu da jedan igrač gleda sve kroz novac.

"Znate šta, ne želim da budem u grupi ljudi koji su protiv toga i koji će govoriti da nogometaši zarađuju previše. Da se razumijemo, svako želi da zaradi što više može i u tome nema ništa loše", rekao je Lewandowski, pa je još dodao:

"Što se tiče plata, neću vam previše govoriti o tome, ali ako neko želi toliko da plati nekome, to je njegova odluka".

Lewandowski će narednog ljeta postati slobodan igrač, ali on je odbio da ostane u Bayernu i želi da pređe u Barcelonu, no nije još uvijek jasno hoće li se to dogoditi. Bayern ima pravo da ga zadrži, dok igrač svim silama želi nešto novo u karijeri.