Lewndowski o Saneu: On bi sigurno pomogao Bayernu...

Lewandowski
Napadač Bayern Minhena Robert Lewandowski dodatno je podgrijao špekulacije o dolasku Leroyja Sanea u njegov klub kazavi kako bi on sigurno bio od pomoći.

Podsjetimo, u posljednje vrijeme su špekulacije o mogućem dolasku Sanea u Minhen glasnije nego ikada i čini se kako je posao vrlo blizu kraja.

Problem predstavlja činjenica da City za njega još uvijek traži veliki novac, bez obzira na tešku povredu koju je pretrpio u augustu prošle godine, ali Lew smatra da, ako do transfera dođe, Sane može biti od velike koristi.

"Postoji dosta špekulacija. Mogu samo da kažem da je on sjajan igrač koji posjeduje sjajne poteze. Može se vrlo dobro uklopiti sa ostalim igračima. Ne samo u Premier ligi ili Ligi prvaka, vidjeli smo da je to radio i u Schalkeu. On nam sigurno možemo pomoći da pronađemo nova rješenja u našoj igri", kazao je Lewandowski.

Kada već govorimo o poljskom napadaču, vrijedi još jednom spoemenuti njegovu fascinantnu statistiku iz ove sezone. Upisao je 33 utakmice u svim takmičenjima te je postigao 39 golova.