Liga prvaka: Irfan Peljto večeras sudi Barceloni, PSG gostuje na San Siru

.
Druga polovina grupne faze nogometne Lige prvaka počinje večerašnjim utakmicama 4. kola u grupama E, F, G i H. Program će biti otvoren duelom Šahtara i Barcelone, a pravdu će dijeliti bosanskohercegovački arbitri.

Irfan Peljto će imati ulogu glavnog suca utakmice koja se igra u Hamburgu (Njemačka), zbog dobro poznate situacije s ratom u Ukrajini, zemlji iz koje dolazi Šahtar.

Pomoćnici će Peljti na ovom susretu biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, a četvrti sudija je Miloš Gigović. U VAR sobi će sjediti hrvatski arbitar Ivan Bebek, a uz njega će biti i NIjemac Christian Dingert.

Katalonski klub će u ovom meču tražiti pobjedu za ovjeru plasmana u nokaut fazu, pošto već ima tri boda više od drugoplasiranog Porta i čak šest više od Šahtara koji je treći.

Ponovo će posebno biti zanimljivo u grupi F, koja je i najujednačenija od svih. Dortmund dočekuje Newcastle, a oba tima imaju po četiri boda i nalaze se na drugoj i trećoj poziciji na tabeli.

U drugom meču ove grupe sastat će se Milan i PSG na San Siru od 21 sat.

Šampion Srbije Crvena zvezda ugostiti će njemački Red Bull Leipzig te će tražiti pobjedu za ostanak u igri za nokaut fazu.

Kao i obično, utakmice Lige prvaka večeras možete pratiti na kanalima Arene Sport.

Raspored večerašnjih utakmica 4. kola Lige prvaka:

Grupa E:

21:00 Atletico Madrid - Celtic

21:00 Lazio - Feyenoord

Grupa F:

18:45 Dortmund - Newcastle

21:00 Milan - PSG
Grupa G:

21:00 Crvena zvezda - RB Leipzig

21:00 Manchester City - Young Boys

Grupa H:

18:45 Shakhtar - Barcelona

21:00 Porto - Royal Antwerp