Liga prvaka: Velika prednost za Real i Tottenham

Madridski tim u Amsterdamu pobijedio Ajax sa 2:1, dok su Spursi porazili Borussiju Dortmund sa 3:0.

Aktuelni evropski prvak Real Madrid i engleski Tottenham večeras su napravili veliki posao u borbi za plasman u četvrtfinale Lige prvaka, prenosi Al Jazzera.

Real je u Amsterdamu, uprkos žilavom otporu protivnika, pobijedio nekadašnjeg evropskog prvaka Ajax sa 2:1. Madridski tim je poveo preko Karima Benzeme u 60. minuti, no, Hakim Ziyech je u 75. poravnao na 1:1. Pobjedu Realu donio je pogodak Marca Asensija tri minute prije kraja utakmice.

Ogromna prednost

U Engleskoj, Tottenham je pobijedio Borussiju Dortmund sa čak 3:0 i tako stekao ogromnu prednost u borbi za četvrtfinale. Golove za Spurse postigli su Son Heung-min u 47., Jan Vertonghen u 83. i Fernando Llorente u 86. minuti.

Revanš utakmice igraju se 5. marta.

U utorak navečer, u prve dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, Paris St. Germain je kao gost savladao Manchester United sa 2:0, dok je Roma na svom stadionu bila bolja od Porta sa 2:1.

Osmina finala nastavlja se sljedeće sedmice kada igraju Lyon – Barcelona, Liverpool – Bayern (19. februar), te Atletico – Juventus i Schalke – Manchester City (20. februar).