Lino odlazi nakon SP-a! 'Ovo je nedopustivo, neka dođe drugi'

asd
Reprezentacija je stvarana 20 godina da se bori za svaku loptu, ja prvi snosim odgovornost i ne bježim od toga. Žao mi je da tako odlazim, ali odluka je definitivna, rekao je Červar

Nikome nije drago izgubiti. Danas nismo dobro igrali, jako sam iznenađen, očekivao sam da ćemo biti dobri. Razočaranje je, trebam preuzeti odgovornost bez obzira na sve. To je za mene nedopustivo, rekao je Lino Červar za RTL.

A onda je legendarni hrvatski izbornik u prijenosu uživo, nakon šokantnog poraza od Argentine 23-19 kojom smo došli na rub ispadanja prije četvrtfinala Mundijala, prelomio: odlazi s klupe Hrvatske nakon Egipta!

- Mislim da je bolje da dođe netko tko će me zamijeniti, nisam spreman dalje. S puno angažiranja sam se dao, 250 nastupa sam vodio reprezentaciju - dodao je.

Hrvatska će u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a onda i na samim Igrama, kvalificiramo li se na njih, imati novog izbornika. Lino se, podsjetimo, trebao oprostiti u Tokiju.

- Reprezentacija je stvarana 20 godina da se bori za svaku loptu, ja prvi snosim odgovornost i ne bježim od toga. Žao mi je da tako odlazim, ali odluka je definitivna. Neka bude ovo poruka onima koji će doći, dat ću potporu novom izborniku i reprezentaciji, ali mislim da nije trebalo ovako odigrati.

- Neću razmisliti o ovoj odluci, uvijek sam držao visoke kriterije. Novi čovjek treba preuzeti reprezentaciju - jasan je bio Červar i dodao kako će nastojati pobijediti Dansku, ali ni to nam možda neće biti dovoljno da prođemo među najboljih osam.

Prije toga, naime, Katar mora pobijediti Argentinu. Ne dogodi li se čudo, Hrvatska će prvi put nakon 2001. biti slabije plasirana od osmog mjesta.