Lionel Mesi predstavljen na prepunom stadionu Intera

messi
Inter je u nedjelju uveče predstavio Mesija na stadionu u Fort Lauderdaleu dan nakon što je kompletirao transfer argentinske zvijezde.

 

Argentinski fudbaler Lionel Mesi (Messi) u nedjelju je zvanično predstavljen navijačima svog novog kluba Intera iz Majamija.

Inter je u nedjelju uvečer predstavio Mesija na prepunom stadionu u Fort Lauderdaleu dan nakon što je kompletirao transfer argentinske zvijezde.

Nakon što je ušao na teren Mesi je pozdravio navijače i bivšeg engleskog fudbalera, predsjednika i suvlasnika Intera Dejvida Bekama (Davida Beckama), zahvaljujući kojem je i stigao u Majami.

 

Prvi trening u utorak

- Siguran sam da ćemo imati mnogo divnih iskustava - rekao je Mesi prisutnima.

Mesi će prvi put trenirati sa novim saigračima u utorak, a mogao bi da debituje na domaćem terenu u petak u utakmici protiv Cruz Azula.

Američki klub je ranije najavio da će Messijev ugovor trajati dvije i po sezone i da će mu isplaćivati između 50 i 60 miliona dolara godišnje.

 

Postao prvak svijeta

Osim Mesija, sinoć je navijačima predstavljen i Serhio Buskets (Sergio Busquets), španski veznjak koji je nekada igrao sa Mesijem u Barceloni.

Messi, koji je igrao u Barceloni, gdje je i započeo svoju dugu karijeru, 2021. je prešao u PSG. Fudbaler koji je u PSG-u odigrao 74 utakmice, zabilježio je 32 gola i 35 asistencija.

Za Barcelonu je igrao 520 utakmica i upisao 474 gola. Prošle godine je u Kataru osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom.