Abidal pred otkazom u Barceloni

Abidal
Abidal: Neopreznim izjavama u medijima raspalio vatru umjesto da smiri situaciju

Barcelona  je bure baruta u koga više niko nikome ne vjeruje i gdje će neko morati platiti ceh. Čini se da će biti tehnički direktor Erik Abidal (Eric), koji je neoprezno izjavio u medijima raspalio vatru da bi se smiješio položaj.

U razgovoru za "Sport" Abidal je igrao da nisu trudili i na taj način su indirektno optužili da se smiješe bivšeg trenera Ernesta Valverdea. Malo je potkačio i Valverdea, koji je imao odličan odnos sa svlačionicom i koji je igrao i dalje vole. Da bi bila kap koja je prelila čašu strpljenja Lea Mesija (Messi). Javno je zatražio od Abidala da pokaže prstom i da po imenu kaže ko se da nije trudio mogućnost da je dao krivicu na cijeli kolektiv. 

Dostupna kapitena Mesije u javnosti je rijetka i obično će znati da će nešto puno desiti. U ovom slučaju, sve miriše na otkaz Abidalu. 

Predsjednik Barce Bartomej (Bertomeu) bio je na sastanku prije nekoliko dana, povoljno je dao potporu Abidalu, iako je bio razočaran svojim radom u posljednjem mjesecu. Konkretno, zamjenica što nije doveo Čavija (Xavi) umesto Valverdea i što je sve izabralo u javnost dok je Valverde bio još bio trener. Drugi Abidalov neuspjeh bio je beskonačna i bezuspješna potraga za napadom u zimskom prijelaznom roku koji se mora aferovati oko Sedrike Bakambua (Cédric). 

U javnosti je objavljeno da je Abidal zvao Bakambua iz Kine, da je Afrikanac već krenuo i da je čekao avionski neka u Hong Kongu kad je Abidal opet pozvao i rekao mu da je odustao od transfera ... 

Lista Abidalovih grijehova je sve duža, analizirao je "Mozzart sport".