Liverpool kažnjen s milion funti jer su hakovali skaut službu Manchester Cityja

Ugledni svjetski list The Times objavio je ekskluzivno da je Liverpool prije nekoliko godina kažnjen s čak milion funti zbog žestokih kršenja pravila.

The Times navodi da je to bio najgori primjer nedopuštenog ponašanja jednog kluba prema drugom u historiji engleskog Premiershipa, a Liverpool je tada itekako oštetio Manchester City.

Naime, prije šest godina Liverpool se vansudskom nagodbom uspio dogovoriti s Cityjem i morali su klubu s Etihada platiti čak milion funti zbog toga što su hakovali u sistem skaut službe Manchester Cityja.

U Cityju su prije toga angažovali stručnjake za kompjutersku kontrašpijunažu koji su otkrili da su iz Liverpoola hakovali u sistem. Do nagodbe je došlo godinu dana kasnije kada je dogovoreno da se javno ne otkriju imena ljudi koji su hakovali u sistem, prenosi Sportsport.

Zanimljivo da su čak tri skauta Cityja nakon toga prešla u Liverpool. Redsi su priznali sve i pristali da plate odštetu samo da slučaj ne ide na sud jer su znali da će to imati žestoke posljedice za klub.