Liverpool ostaje u problemima bez Kloppa, slijede odlasci koji će uzdrmati navijače

.
Navijači Liverpoola jutros su dočekali vijesti od kojih su strahovali posljednjih godina, a to je zvanični odlazak Jurgena Kloppa s trenerske pozicije, no to nije jedino loše što klubu predstoji.

Klopp je ozvaničio da nakon devet godina napušta Liverpool. Kao glavni uzrok naveo je zasićenje, a do odlaska će odraditi preostali dio sezone i pokušati da osvoji makar jedan trofej, iako su Redsi u konkurenciji za više njih uključujući i englesku Premier ligu.

No, Klopp nije jedini čovjek koji odlazi iz kluba. Uz njega odlaze i bitni ljudi koji su vratili Liverpoolu titule u Ligi prvaka i engleskom nogometu.

Najveći udarac trebao bi biti odlazak sportskog direktora Jorga Schmadtkea. Schmadtke će otići čak i prije Kloppa, jer će odraditi samo januarski prijelazni rok do kraja, odnosno preostalih nekoliko dana.

Iz Liverpoola odlazi i elitni razvojni trener Vitor Matos. S Nijemcem odlazi i cijeli stručni štab među kojima se izdvajaju Peter Krawietz i Pepijn Lijnders.

Ipak, postoji mogućnost da će Lijnders preuzeti klupu Liverpoola samostalno, pošto prema kladionicama on najbolje kotira i najveći je favorit.

Poslije Lijndersa, kladionice najviše šansi daju nekadašnjim nogometašima Liverpoola Xabiju Alonsu i Stevenu Gerrardu. Alonso radi čuda u Njemačkoj s Leverkusenom, dok Gerrardu ne cvjetaju ruže u saudijskom Al-Ettifaqom.