Liverpool spremio bogatu ponudu za Mbappea, u sve uključen i Mohamed Salah

Engleski mediji večeras su napravili veliku pometnju među navijačima Liverpoola objavom da ovaj klub želi dovesti Kyliana Mbappea.

Mnogi mediji na Otoku objavili su večeras da je Liverpool spreman da se bori s Real Madridom za Mbappea, te da su spremili ponudu na kraju sezone koju PSG jednostavno neće moći odbiti.

Špekulacije govore da je Jurgen Klopp odlučio da pokuša na sve načine dovesti Mbappea za kojeg se svim silama bori i Real Madrid. Mbappe je bez dileme jedan od najboljih igrača Evrope, te bi ga svaki velikan rado vidio u svojim redovima.

Navodno, Liverpool je spremio ponudu od čak 215 miliona funti za Mbappea, te su spremni prodati jednog od najboljih igrača ove ekipe Mohameda Salaha kako bi napravili prostora za Mbappea.

Redsi će Mbappeu navodno ponuditi ugovor od 34 miliona funti po sezoni čime bi bio jedan od najplaćenijih igrača na svijetu. Ukoliko Liverpool uspije dovesti Mbappea čak imaju plan da Salaha ponude Real Madridu - piše Sportsport.ba.

Novac za dovođenje Mbappea mogao bi osigurati i Nike koji će biti sponzor Liverpoola od naredne sezone. Sigurno je da će se za Mbappea boriti dosta klubova, a da li će plan Redsa uspjeti ostaje nam da vidimo.