Liverpool u velikom derbiju srušio Chelsea na Stamford Bridgeu

liverpool
Ekipa Liverpoola pobijedila je Chelsea na Stamford Bridgeu u susretu 2. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:0, a junak Redsa bio je Sadio Mane koji je postigao dva pogotka.


Firmino je imao prvu priliku na meču, ali u 15. minuti nije uspio pogoditi pored odbrane domaćeg tima, da bi u 33. minuti uzvratio Werner koji je šutirao pored gola.

U 45. minuti desio se ključni trenutak utakmice kada je defanzivac Chelseaja Andreas Christensen srušio Sadija Manea koji je krenuo sam prema golu, nakon čega mu je sudija Paul Tierney pokazao put u svlačionicu.

Liverpool u vodstvo stiže u 50. minuti. Roberto Firmino je centrirao s desne strane i pronašao Sadija Manea u petercu Chelseaja, a napadaču gostiju nije bilo teško da savlada Kepu i dovede svoj tim u vodstvo.

Četiri minute nakon toga, Kepa pravi veliku grešku i kada je pokušao dodati do svog igrača, Mane mu je presjekao loptu i lagano je pospremio u mrežu.

Do kraja se Chelsea mogao vratiti u meč nakon što je Thiago u svom debiju za Liverpool napravio penal, ali Jorginho nije bio precizan, odnosno Alisson mu je pogodio stranu i odbranio penal.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i Liverpool je upisao drugu pobjedu ove sezone, dok je za Chelsea ovo prvi poraz.