"Ludi" Guardiola gol slavio ispred Tsimikasa, a onda potezom šokirao Arthura

.
Zanimljivo ponašanje

 

Manchester City upisao je ubjedljivu pobjedu u derbiju protiv Liverpoola, a tome se malo ko mogao nadati posebno jer nije igrao Erling Haaland. Konačan rezultat bio je 4:1 za domaće.

Bila je ovo veoma važna utakmica za obje ekipe. Manchester Cityju je bila potrebna pobjeda da ostane u trci za prvo mjesto sa Arsenalom, dok je Liverpool tražio tri boda kako bi ostao u borbi za Ligu prvaka.

Prvi su slavili gosti. U 17. minuti Jota je lijepo proigrao Salaha, a Egipćanin rutinski pogađa za 1:0 vodstvo tima sa Anfielda.

Nakon gola Redsa probudili su se domaćini još više, stvarali su nekoliko dobrih prilika, a kruna svega stiže u 27. minuti. Prelijepa akcija izabranika Pepa Guardiole, Grealish je na kraju uposlio Alvareza koji pogađa za 1:1.

Drugo poluvrijeme počinje vrhunski za Građane. U toku je bila 47. minuta, Mahrez je upisao asistenciju, a De Bruyne pogodak za preokret i vodstvo Citya od 2:1.

Nastavio je City u istom ritmu, Gundogan u 54. minuti pogađa za 3:1 i tu je bio kraj bilo kakvim nadanjima Liverpoola u današnjoj utakmici.

Grealish je veoma dobru partiju danas krunisao pogotkom u 74. minuti, a asistent je bio De Bruyne i to je bilo velikih 4:1.

Nakon što je Manchester City izjednačio krenulo je ludo slavlje, a posebno se izdvaja ono što je uradio Pep Guardiola.

Naime, on je odlučio da pogodak proslavi ispred fudbalera Liverpoola, Tsimikasa, ali se nije desio neki veći incident zbog toga.

 

 

Manchester City je drugoplasirani sa 64 boda, pet manje od lidera Arsenala, dok je Liverpool šestoplasirani sa 42 osvojena boda.