Ludnica u finalu Kupa Turske: Višća i ekipa tuguju, Bešiktaš slavio golčinom u 94. minuti

F

Foto: Besiktas JK

Nogometaši Bešiktaša u dramatičnom finalu osvojili su Kup Turske pobjedom nad Trabzonsporom rezultatom 3:2, a cijeli meč u gostujućem timu odigrao je naš Edin Višća.

Bešiktaš nije briljirao u ovoj sezoni turske Superlige, ali će se na kraju pohvaliti osvajanjem trofeja, pošto je večeras pred krcatim Ataturk stadionom u Istanbulu osvojio Kup.

Trabzon je bolje otvorio duel i poveo golom Paula Onuachua u 13. minuti, ali se Bešiktaš vratio u trećoj minuti nadoknade prvog dijela kada je kazneni udarac sigurno realizovao Rachid Ghezzal.

Salih Ucan je na startu drugog dijela pogodio za potpuni preokret i vodstvo Bešiktaša, a onda prava ludnica u samoj završnici utakmice.

Erupciju oduševljenja gostujućih navijača donio je Nicolas Pepe golom u 89. minuti i činilo se da će utakmica otići u produžetke. No, novi šok i rolerkoster emocija u posljednjim sekundama susreta.

Gol za pobjedu pogledajte ovdje.

Reprezentativac Libije Mutassim Al Musrati potegao je s dvadesetak metara i rezantnim udarcem pogodio za veliko slavlje Bešiktaša i osvajanje Kupa Turske.