Luka Modrić se uhvatio za glavu kada je vidio kakvog "luđaka" ima Real Madrid u ekipi

.
A tek su najbolji dani pred njim

 

Real Madrid sinoć se oprostio od takmičenja u Kupu kralja za ovu sezonu jer je poražen na gostovanju kod Atletico Madrida nakon produžetaka sa 4:2. U centru pažnje našao se Luka Modrić jer su svi vidjeli kakvu reakciju je hrvatski reprezentativac imao na otvaranju sinoćnje utakmice.

Kraljevski klub je prije nekoliko dana imao odličan nastup u Saudijskoj Arabiji gdje je osvojio Superkup pobjedama protiv Atletica i Barcelone, ali sinoć su igrači ovog tima doživjeli težak udarac.

U odličnom madridskom derbiju uspješniji je bio Atletico koji je uz odličnu podršku svojih navijača nakon produžetaka uspio da pobijedi sa 4:2 i plasira se u osminu finala ovog takmičenja.

Za Real Madrid je Kup kralja završena priča za ovu sezonu i sada se igrači Carla Ancelottija mogu maksimalno posvetiti La Ligi i Ligi prvaka.

Nešto više od sat vremena sinoć je upisao i Luka Modrić koji je počeo meč od prve minute, ali ponovo ga je Ancelotti među prvima izveo iz igre iako je Hrvat bio poprilično dobar.

Upravo se Modrić našao u centru pažnje i to zbog detalja koji se desio u uvodnim minutama sinoćnje utakmice.

Naime, Real je u 11. minuti kod rezultata 0:0 imao sjajnu priliku da dođe do prednosti kada je dar-mar u odbrani domaćeg tima napravio Jude Bellingham, ali je potom Englez zatresao prečku Oblakovog gola.

Bellingham je sjajnim driblinzima izbacio cijelu odbranu Atletica i u čudu je ostavio i svoje saigrače. Modrić je imao priliku da gleda to "iz prvog reda", a nakon što je lopta otišla van granica terena uhvatio se za glavu jer ni sam nije mogao da vjeruje da njegov tim nije došao do vodstva.

Spektakl Bellinghama i reakciju Modrića možete POGLEDATI OVDJE.

Ostaje žal što lopta nije završila u mreži Atletico Madrida jer bi to bio zaista spektakularan pogodak Bellinghama koji igra u fantastičnoj formi i pokazao se kao zaista veliko pojačanje za Real Madrid.

Ovaj 20-godišnjak je ljetos za 103 miliona eura stigao iz Borussije Dortmund, te je na 25 mečeva dao čak 17 golova i dodao sedam asistencija što je nevjerovatan učinak s obzirom da je riječ o veznom igraču.