Lukaku dobio podršku iz cijelog svijeta, ali takvu objavu Chelseaja niko nije očekivao

.
Plavci u centru pažnje

 

Romelu Lukaku našao se u centru pažnje sinoćnjeg haosa na utakmici Juventusa i Intera. Dobio je gnusne rasističke uvrede s tribina, ali na kraju je dobio i crveni karton jer je namjerno slavio gol ispred navijača Juventusa. Belgijanac je dobio velike poruke podrške iz cijelog svijeta, a posebno se u centru pažnje nalazi objava Chelseaja.

Derbi Juventusa i Intera je glavna tema fudbalske javnosti danas nakon nevjerovatnih scena koje smo gledali na Allianz stadionu u Torinu u finišu, ali i nakon završetka utakmice.

Juventus je poveo golom Juana Cuadrada u 83. minuti, ali je u petoj minuti sudijske nadoknade upravo Lukaku iz penala uspio da poravna na 1:1.

No, tada je stao ispred navijača Juventusa i slavio ispred njih, ali i nešto im dobacivao zbog čega mu je sudija dao drugi žuti, odnosno crveni karton. Ipak, na kraju je otkrio da je dobio užasne rasističke uvrede zbog čega je cijeli haos i nastao.

Na kraju je došlo i do tuče između Cuadrada i Handanovića koji su također isključeni. Na društvenim mrežama objavljena su i mnoga videa na kojem se čuje šta su navijači Stare dame dobacivali Lukakuu, te čak kako su imitirali zvukove majmuna što je sve šokiralo.

Lukaku se oglasio danas na društvenim mrežama kako bi se zahvalio na porukama podrške koje je dobio, ali jedna od njih će ga sigurno tek oduševiti.

Naime, u centru pažnje je objava Chelseaja koji je pružio podršku Lukakuu nakon gnusnih rasističkih uvreda koje je on dobio sinoć u Torinu, a taj potez Plavaca oduševio je javnost jer su stali uz svog igrača.

Poznato je da je Lukaku još uvijek igrač Chelseaja i da igra u Interu na posudbi, a iz londonskog kluba su reagovali i pokazali mu da ima i njihovu podršku što je sigurno zaista sjajan potez Plavaca.

"Uz tebe smo Rom", poručili su iz Chelseaja.

 

 

Lukaku će u Interu biti na posudbi do kraja sezone, a kako stvari stoje vratit će se na ljeto u Chelsea jer na Meazzi nemaju namjeru da otkupe njegov ugovor.