Lukaku neće mirno spavati - "Izdajnik! Zabio si nam nož u leđa, prodao si se"

lukakku
Romelu Lukaku spreman je napraviti izdaju Intera i potpisati ugovor s velikim rivalom Juventusom. Belgijanac je odbio ponudu da se vrati u redove Nerazzurra, a navijači kluba s Giueppe Meazze bijesni su otkako su čuli da je Lukaku odavno u pregovorima s mrskim neprijateljem, pa su mu odlučili uputiti poruku u kojoj mu poručuju da je najbolje da se nikada više ne sretnu.

 

Romelu Lukaku odlučio je zatvoriti vrata svom nekadašnjem klubu Interu. Belgijanac je po dolasku u klub 2019. godine primljen fenomenalno, a on im je dvije godine kasnije donio titulu prvaka.

Kleo se Lukaku na ljubav Interu. Ljubio je grb kluba, govorio da nikada ne želi otići, no odmah nakon osvajanja titule prihvatio je ponudu Chelseaja i otišao za više od 100 miliona eura.

U Londonu nije uspio, pa se prošle godine vratio kao posuđen igrač na Meazzu. Nije blistao, ali je klub bio spreman da ga otkupi za 40 miliona eura.

Međutim, ispostavilo se kako je 30-godišnji napadač odavno u pregovorima s mrskim rivalom Juventusom. Dogovor je navodno već postignut i čeka se samo da Dušan Vlahović napusti Torino. Također, rukovodstvu Nerazzurra se nije želio ni javiti na pozive.

Vatreni navijači Intera Curva Nord odlučili su se obratiti Lukakuu pismom i poručili su mu da je izdajnik, te da bi bilo najbolje da se više nikad ne vide.

"Najbolje bi bilo da se nikad više ne vidimo. Izdao si nas, a mi smo te uvijek branili u teškim trenucima. Zabio si nam nož u leđa"

"Prodao si se za pare i to nakon što si ljubio grb našeg kluba. Nisi nikakav čovjek", jasna je poruka koju je uputila navijačka grupa Curva Nord.

Lukaku pored Juventusa ima mnogo bogatiju ponudu iz Saudijske Arabije gdje mu navodno nude ugovor od preko 50 miliona eura po sezoni i vidjet ćemo hoće li iskusni napadač na kraju završiti u redovima Stare dame ili će ipak otići za novcem kao i mnogi drugi.

Treba svakako napomenuti da ni navijači Juventusa nisu previše oduševljeni mogućnošću da Lukaku dođe u njihov klub i to su jasno poručili u klupskom kampu riječima 'ne želimo ga'.

U dresu tima iz Milana Romelu Lukaku je u 132 odigrana meča postigao 78 golova i upisao je 23 asistencije