Lulić: Moramo uvijek igrati kao da je u pitanju posljednja utakmica

Senad Lulić je govorio o predsezoni u Laziju, potvrdivši da je glavni cilj nebesko-plavih plasman u elitu evropskog fudbala, piše mondo.

“Naš cilj u novoj sezoni je plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, tako da se moramo  poboljšati i učiti iz svojih grešaka. Potrebna nam je mnogo veća ekipa s više snage u dubini kako bismo se mogli boriti na tri fronta”, rekao je nekadašnji član “Zmajeva”.

Lazio je prethodne sezone završio na osmom mjestu u Serie A, ali je osvojio Kup Italije, što mu je omogućilo direktan nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

“Mi smo ujedinjena grupa, ali u Italiji ima mnogo snažnih ekipa da nam je potrebna savršena sezona. Nadam se da nam to može pomoći. Uvijek držimo glavu visoko i imamo mentalitet pobjednika. Tokom sezone, mogući su usponi i padovi, uz neočekivane poraze, poput našeg protiv SPAL-a i Chieva. Moramo uvijek igrati kao da je u pitanju posljednja utakmica”.

Njegov klupski kolega, reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić vrlo je blizu transfera u Manchester United, prenijela je rimska “Republica”, utvrdivši da je dogovor “pao” i da će transfer biti vrijedan 75 miliona eura plus bonusi.

“Milinković je važan igrač, kao i svi ostali. Ovdje je već nekoliko godina i zna šta znači igrati za Lazio. Borba za status prvotimca je zdrava, drži ih čvrsto na zemlji. To je jedini način da se napreduje”,naglasio je Lulić.