Ma kakav Bayern i fudbalska elita - Arauju neće biti dobro kada čuje kome Barca želi da ga proda

.
Trenutno je engleski klub pokazao najkonkretniji interes

 

Već neko vrijeme špekuliše se da će Ronald Araujo na kraju sezone napustiti Barcelonu i da je Bayern ozbiljno zainteresovan za njegove usluge, ali čini se da nije jedini. Uskoro bi za Arauja mogla stići zvanična ponuda, ali ne od tako velikog kluba kao što Urugvajac očekuje.

Barcelona će na ljeto morati da proda nekoliko prvotimaca kako bi osigurala novac i mjesto u budžetu za plate za nova pojačanja, te se već neko vrijeme špekuliše o tome ko bi od prvotimaca mogao da se nađe na transfer listi.

Mediji u Španiji u tom kontekstu najviše spominju defanzivca Ronalda Arauja koji bi mogao na ljeto da napusti katalonski klub u slučaju da za njega dođe primamljiva ponuda.

I u januaru se špekulisalo da bi Araujo mogao da napusti Barcu jer se tada povezivao s Bayernom, a navodno čelnici njemačkog kluba će i u ljetnom prelaznom roku pokušati dovesti Urugvajca na Allianz Arenu.

Međutim, konkretne ponude iz Minhena na adresu katalonskog kluba još uvijek nije bilo i u sve se sada uključio još jedan klub koji nije baš takvog renomea kao Bayern.

Katalonski Sport objavio je da Aston Villa želi pokušati dovesti Arauja i da je on želja trenera Unaija Emeryja. Emery želi da pojača ekipu za iduću sezonu jer će igrati u Ligi prvaka, a upravo je Araujo na listi želja.

Da u Aston Villi misle ozbiljno pokazao je sportski direktor tog kluba Monchi koji je nedavno bio u posjeti Barceloni, te je razgovarao s čelnicima katalonskog kluba.

Sport piše da je Monchi imao sastanak sa Joanom Laportom i Decom, te da je tada jasno rekao da žele Arauja. No, cilj je bio prvo da se Aston Villa plasira u Ligu prvaka kako bi dobio veći budžet za pojačanja, a klub iz Birminghama je taj cilj uspio da ispuni.

Navodno, Monchi je na sastanku jasno rekao čelnicima Barcelone da su zainteresovani za Arauja i da Katalonci mogu očekivati ponudu za njega ako se plasiraju u Ligu prvaka što je ovaj klub uradio, te će Urugvajac biti prva meta za njih u ljetnom prelaznom roku.

Jasno je da Barcelona neće pustiti Arauja za manje od 70 miliona eura i čini se da bi Aston Villa mogla da plati taj iznos. No, pitanje je da li će Araujo pristati na transfer jer jasno je da klub iz Birminghama nije baš među evropskim velikanima čemu se on najviše nada.

Araujo priželjkuje ponudu minhenskog Bayerna, ali čini se da će do toga teško doći nakon što je jasno da će Thomas Tuchel napustiti Allianz Arenu.

Što se tiče Barcelone njima je svaki milion itekako važan i navodno već pokušavaju Arauju predstaviti da odlazak u Aston Villu za njih nije toliko loša stvar i da su spremni da pregovaraju s engleskim klubom.

Pored Arauja špekuliše se da će od prvotimaca na transfer listi ovog ljeta biti sigurno Frenkie de Jong, Raphinha, Ferran Torres i Oriol Romeu.