Madrid slavi, Real se provukao u finale

Bayern je na Bernabeu došao sa zaostatkom od 2:1 iz prvog meča, ali nije ponio bijelu zastavicu, kao što se i najavljivao da neće.

Utakmica na Santiago Bernabeu je počela u brzom ritmu. Prvi gol je pao već u trećoj minuti, kada je Kimmich iskoristio lošu reakciju Ramosa na petercu i pospremio odbijanac u mrežu za potpuni šok u Madridu.

Nije dugo trebalo Realu da se vrati u meč. U 11. minuti stvari na početak je vratio Benzema, koji je glavom poentirao u mrežu Ulreicha poslije ubačaja Marcela s lijeve strane.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo po nekoliko dobrih prilika na obje strane. Real je imao opasne napade preko Marcela i Kroosa, ali kod obojice je izostao kvalitetan završni pas. S druge strane, dvije velike šanse imao je Bayern u 33. minuti preko Lewandowskog i Jamesa, ali nije bilo promjene rezultata.

Drugo poluvrijeme je počelo kao iz snova za Real. Golman Bayerna Ulreich je napravio katastrofalnu grešku koju koristi Karim Benzema i postiže svoj drugi gol na susretu za potpuni preokret. Ipak, Bayern se ni nakon toga nije predavao. Redale su se velike šanse pred golom domaćih, ali Keylor Navas je večeras bio sjajan. Ipak, ni on nije mogao ništa u 63. minuti kada je James Rodriguez tek iz drugog pokušaja pogodio i izjednačio na 2:2.